• Últimes places per visitar l'exposició 'FEMINISMES!'

  17 setembre, 2019

  Els anys setanta van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista. Vine a descobrir la nova exposició del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el pròxim dimecres 16 d'octubre a les 16:00h. Inscripció obligatòria. Places limitades!

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza una visita guiada a l'exposició 'FEMINISMES!', que acull el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el pròxim dimecres 16 d'octubre a les 16:00h. L’exposició destaca les fites de l’avantguarda feminista que, a la dècada dels setanta, va reescriure el cànon de la història de l’art. En total es mostren més de 200 obres de 73 artistes com ara Cindy Sherman, Helena Almeida, Ana Mendieta, Judy Chicago, VALIE EXPORT, Birgit Jürgenssen, Ketty La Rocca, ORLAN, Gina Pane, Martha Rosler o Martha Wilson.

  Mitjançant l’ús de llenguatges i tècniques com la fotografia, el cinema, el vídeo, la performance i els happenings, aquestes artistes van desconstruir els condicionants culturals i socials repressius de l’època, així com els mecanismes i automatismes de l’opressió a les dones. Per primera vegada en la història de l’art, les artistes començaven, com a col·lectiu, a prendre la iniciativa en la «representació de la dona» mitjançant la creació d’una pluralitat d’identitats femenines determinades per elles mateixes. L'exhibició també incorpora obres de vuit artistes locals: Pilar Aymerich, Eugènia Balcells, Mari Chordà, Marisa González, Eulàlia Grau, Fina Miralles, Àngels Ribé i Dorothée Selz.

  L’art que va sorgir als anys setanta fou trencador, tant per l’ús dels llenguatges i les formes com pel seu desafiament de les construccions de gènere, la reivindicació del dret a decidir sobre el propi cos i la denúncia de les violències masclistes, o el descobriment crucial que el que és personal també és polític. L’explosió de llibertat i creativitat del feminisme ha estat una font d’inspiració constant per als feminismes actuals, que han esclatat en una riquesa i pluralitat sense precedents. 

  Inscripcions

  Data: Dimecres 16 d'octubre

  Hora: 16:00h 

  Lloc: Sales d'exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.