• Els mitjans s'impliquen en el canvi climàtic

  Judit Alonso
  -
  4 setembre, 2023

  En els últims anys, les seccions que tracten la crisi climàtica han anat augmentant i s'han convertit en una cobertura obligatòria dels mitjans generalistes. Però més enllà d'una secció, els mitjans estan adoptant canvis significatius en les seves pràctiques per tal de reduir la seva empremta de carboni.

  Redacció de TV3, un mitjà cada cop més implicat en el canvi climàtic | Foto: TVC

  La producció industrial associada a la impressió de diaris i revistes, així com les operacions de logística i distribució, constitueixen els principals desafiaments en la ruta cap a la descarbonització dels mitjans escrits. En aquest reportatge, la periodista Judit Alonso aprofundeix en aquesta qüestió a través d'una anàlisi on explora com diversos mitjans, tant nacionals com internacionals, estan abordant aquesta temàtica.

  Aquests esforços comprenen àmbits diversos, com la formació del personal per fomentar la sensibilització ambiental, el càlcul precís de les emissions de diòxid de carboni que s'emeten per fer una peça informativa, l'automatització de sistemes per optimitzar l'eficiència, i fins i tot petites però significatives decisions com el canvi a tintes naturals per a la impressió dels diaris.

  Però aquest compromís també implica un esforç significatiu per ampliar i millorar la cobertura de la crisi climàtica, amb l'objectiu de convertir-la en un tema central dels mitjans de comunicació.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.