• Noves maneres d’informar-se

  Marta Santisteban
  -
  8 juliol, 2022

  Les generacions més joves tenen hàbits de consum informatiu molt diferents a les generacions anteriors. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, la periodista Marta Santisteban desvela com s'informen a través del testimoni d'aquests joves. 

  Les noves generacions demanden noves narratives i les redaccions proposen diferents formes d'explicar històries | Foto: John Schnobrich (Unsplash)

  La irrupció de les tecnologies i la digitalització han generat noves maneres de rebre i donar informació. Entre els més joves han sorgit noves preferències de consum, que demanen una gratificació instantània. Twitter, Instagram o TikTok s'han convertit en referents informatius per la seva facilitat d'accés i el seu format breu i audiovisual.

  "Les noves generacions tenen una nova manera de comunicar-se, nous codis, i cal saber connectar-hi amb els llenguatges propis" assegura Carles Llorens, doctor en comunicació audiovisual i vicedegà de la Facultat de Ciències de la Comunicació. D'una banda, els mitjans tradicionals de Catalunya tenen presència activa a xarxes com Instagram i Twitter. D'altra banda, les ràdios catalanes de més abast ja fa temps que han apostat fort per les xarxes socials, els formats de ràdio en directe amb imatge i els podcasts, una fórmula d’informació i entreteniment que cada cop guanya més terreny.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.