• Aprèn a gestionar els teus pensaments amb el curs sobre salut mental del Centre de Formació

  5 juny, 2024

  Identificar i gestionar les nostres emocions és un procés d'aprenentatge essencial per al benestar personal. Aquest curs que impartirà la psicòloga Glòria González Joseph, és una més de les iniciatives impulsades per la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya per ajudar a garantir una bona salut emocional i mental dels periodistes. El curs serà presencial el 18 de juny de 10:00 a 14:00 hores a la seu de Barcelona (Rambla de Catalunya, 10). 

  Gestionar les emocions i els pensaments és un procés que requereix consciència, temps i eines adequades. Implica reconèixer què ens succeeix, identificar els patrons de pensament negatiu, les emocions que sorgeixen en moments concrets i la manera com aquests elements influeixen en el comportament diari. Així doncs, la gestió emocional interconnecta molts factors que cal anar descobrint i aprenent a gestionar.

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes de Catalunya també s’implica en aquesta causa i organitza el curs "Com gestionar els nostres pensaments per a una millor salut emocional", que s’impartirà de manera presencial el 18 de juny de les deu del matí a les dues del migdia a la seu de Barcelona (Rambla de Catalunya, 10). El curs està obert a tots els col·legiats i col·legiades, així com a altres col·lectius i associacions.

  En aquest taller, la psicòloga Glòria González, membre del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, impartirà una primera part més teòrica sobre com la ment és generadora de patiment, el rum rum constant i les preocupacions, així com els mecanismes de regulació contraproduents que sovint apliquem però que no necessàriament ens duen a bon port.

  Amb aquest context inicial, en la segona part l’experta explicarà de manera pràctica exercicis i estratègies concretes amb l’objectiu d’establir una millor relació amb els nostres pensaments. Mitjançant tècniques de regulació emocional com la Intel·ligència Emocional, el Mindfulness o la respiració, els assistents aprendran a gestionar millor les situacions estressants i a reduir el patiment emocional.

  El curs està destinat a periodistes i professionals de la comunicació interessats a conèixer i aprendre recursos per millorar la gestió de la salut emocional. Les inscripcions ja estan obertes i té un cost reduït de 15 euros per a col·legiats i col·legiades, i 10 euros pels jubilats o a l'atur. En definitiva, quatre hores lectives per conèixer millor el funcionament de la ment i aprendre a gestionar els pensaments de manera saludable.

  Aquest curs formatiu es va donar a conèixer el passat 29 de maig, durant l’acte de presentació de la "Guia pel benestar i la salut mental dels professionals de la informació", elaborada conjuntament amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, i del nou servei d’assessorament de suport emocional amb la Fundació Galatea.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.