Notícies

 • Els periodistes Danae Boronat, Anna Surinyach, Txell Feixas i David Jiménez participaran en la dotzena edició del cicle de conferències Experiència de periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol/URV d’Excel·lència en Comunicació l’Ajuntament de Tarragona.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Periodistes Europeus (APEC) i l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzen un cicle de trobades amb eurodiputats locals, entre el 28 de febrer i el 3 d’abril, sobre les prioritats per a la IX legislatura (2019-2024).

  Tens pensat viatjar pròximament amb RENFE? Recordeu que els col·legiats i col·legiades teniu un descompte del 25% en la compra de bitllets i, com a novetat, a partir d'ara a través del web. Per gaudir d'aquesta novetat, has d'enviar l'autorització a contacte@periodistes.cat.

  Ot Serres (1r cicle d’ESO), Bruna Masagué ( 2n cicle d’ESO) i Anna Salvadó (Batxillerat) han estat els guanyadors d’aquesta edició.

  El món de la robòtica, l’atur i l’assetjament sexual i els rols de gènere, van ser els temes protagonistes dels treballs guardonats.

  El president de l'Audiència de Girona serà el protagonista d'aquesta activitat, que tindrà lloc el dijous 27 de febrer 

  El lliurament dels XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local va posar l'accent en la importància del periodisme de quilòmetre zero a l'hora d'informar la ciutadania

  Carles Palacio (foto), David de Montserrat (premsa), la redacció de Catalunya Ràdio a Girona (ràdio), Ester Bertran i Manoli Vargas (tele), Joan Carles Codolà (digital), l'IAS (institucional) i Eloi Camps (Beca dels Premis Rahola) van ser els guanyadors 

  La ciutat d'Osca acull una nova edició del congrés els pròxims dies 12 i 13 de març. Els col·legiats podreu gaudir de conferències, taules rodones i tallers gratuïts amb un descompte del 30%. Per disposar del descompte cal enviar una còpia del carnet col·legial a l'adreça organizacion@congresoperiodismo.com

  Aquí trobaràs un resum de totes les activitats que s'han dut a terme al llarg de la darrera edició de la Setmana 

  El polifacètic Jordi Soler va rebre un merescut homenatge a la seva trajectòria, que es va emmarcar en la interessant taula rodona protagonitzada pels ninotaires Ferreres, Kap i JAP

  Tres coneguts instagramers (Khaoula Boumaaza, Juliana Canet i Joan Grivé) parlen de com veuen ells la bretxa entre els mitjans tradicionals i les noves generacions, usuàries de les xarxes socials

  El zoòleg Jordi Sargatal remarca la responsabilitat humana en l'emergència climàtica i demana als mitjans de comunicació que n'informin en positiu: "Hi ha esperança", afirma. 

  L'àpat amb la manresana Pilar Garcia, la primera sommelier de l'estat,  tindrà lloc el divendres 28 de febrer i cal inscripció prèvia. La iniciativa és impulsada per la Demarcació Catalunya Central i DEIM.

  Els Premis Micro 2019, que escullen els periodistes i comunicadors de les Terres de l’Ebre, han recaigut en Albert Curto, Micro Obert, i en Meritxell Roigé, que s’emporta el Micro Tancat. La catedràtica i periodista Amparo Moreno recollirà  el premi Micro Daurat.

  Des de l'any 2014, Ernest Urtasun és diputat del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu i el pròxim divendres 28 de febrer participarà en un esmorzar informatiu a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Cal confirmar l'assistència indicant nom i cognoms i mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu o trucant al 93 272 20 44. Aforament limitat.

  T’explicarem el funcionament de les peticions d’informació pública, donarem nocions bàsiques de dret penal i penitenciari, ensenyarem a fer un pla de màrqueting digital, mostrarem com potenciar el canal de Youtube, practicarem el Mojo, gestionarem Mailchimp i explorarem tècniques de storytelling, entre d’altres.

  La Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, representada pel seu president, Josep Baubí, va participar el 13 de febrer en diversos actes a mitjans del territori per a commemorar el Dia Mundial de la Ràdio. Josep Baubí va participar en una tertúlia a Ràdio Ebre Cadena Ser; des de Ràdio Tortosa, va parlar de la seua experiència com a exredactor de Catalunya Ràdio, en una altra tertúlia conjunta d’emissores locals del territori. Finalment, el president a l’Ebre del CPC, va assistir a la presentació oficial de la nova temporada i de la nova imatge de Ràdio Ràpita. En aquest mitjà va ser entrevistat per la seua directora, Sílvia Berbís, i va poder explicar el funcionament i serveis del Col·legi.