Notícies

 • El Col·legi de Periodistes de Catalunya demana la implicació de les administracions, institucions, empreses, entitats i el conjunt de la ciutadania per a defensar la llibertat d'informació. Adheriu-vos al manifest per reclamar "Prou agressions a periodistes, mitjans i al dret a la llibertat d'informació". 

  El Col·legi de Periodistes i Barcelona Activa posen en marxa un itinerari d’orientació en la recerca de feina, format per quatre sessions formatives gratuïtes. Aquest itinerari, titulat El talent que em fa brillar, es celebrarà els divendres 5, 12, 19 i 26 de març de 10.00h a 11.00 hores i està dirigit exclusivament als membres del Col·legi de Periodistes.

  Com podem trencar els sostres de vidre” és el tema de l’acte central que organitzen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març. A les 17:00 hores es farà un debat a la seu del Col·legi amb la participació de Sílvia Cóppulo, Albert Sáez, Rosa Maria Quitllet i la moderació de Maria José Recoder.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora en l'elaboració d'unes recomanacions per a conèixer quines preguntes ens hauríem de fer per descobrir si una informació és certa o no sobre les vacunes de la COVID-19. El document s'ha presentat durant un webinar organitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya i la Plataforma per a l’educació mediàtica.

  David Jiménez i Neus Bonet, just abans de començar la conversa

  El periodista David Jiménez, exdirector del diari El Mundo, clou la IX Setmana dels Rahola en una brillant conversa sobre l'ofici, amb l'exdegana Neus Bonet com a interlocutora

  Si no vas poder seguir la celebració del Dia Mundial de la Ràdio a Lleida, escolta els programes especials que van emetre les emissores de la demarcació de Lleida. 

  Apunta't a la jornada online que organitza la Comissió de Dones i Igualtat de l’Associació Intercol·legial el pròxim dia 2 de març a les 18:00h. L'activitat està emmarcada en la celebració del Dia Internacional de les Dones. 

  Toni Clapés i Isabel Pascual, abans de començar la conversa.

  Toni Clapés va oferir una lliço magistral sobre el periodisme i la pandèmia en una brillant conversa amb la periodista Isabel Pascual, dins la IX Setmana dels Rahola

  Carles Porta, abans de començar la conversa amb Paula Brujats.

  Carles Porta obre la IX Setmana dels Rahola amb una interessantíssima conversa que va omplir l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona i va enganxar desenes de persones per streaming

  Miquel Noguer i Joan Ventura, amb els fotògrafs que van ser també a la visita

  Miquel Noguer i Joan Ventura van ser a la Casa de Cultura de Girona, juntament amb alguns dels fotògrafs que hi exposen els seus treballs fins al 25 de febrer, en el marc de la IX Setmana dels Rahola

  Carles Porta protagonitza el dijous 18 de febrer la conversa "Posant llum a la foscor", en la que explicarà algunes de les interioritats de Crims a la periodista Paula Brujats

  El jurat ha elegit els finalistes a les set categories dels guardons, tot i que els noms dels guanyadors no es faran públics fins el dia del lliurament dels Premis.

  La gala dels Premis Carles Rahola serà el dijous 25 de febrer a les 8 del vespre, a Girona, i per assistir-hi presencialment cal inscriure's abans.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya us convoca a una trobada off the record amb David García Blancas, director general de negoci de PortAventura.

  El periodista Delfín Mocache Massoko ha rebut amenaces després d'informar sobre la presumpta corrupció de Gabriel Mbega Obiang, fill del dictador Teodoro Obiang. L'associació reclama el cessament de tots els atacs a la llibertat de premsa a Guinea Equatorial i recorda al govern espanyol la seva responsabilitat a contribuir per a posar les bases d'una vertadera societat democràtica. 

  El servei d'assessorament fiscal del Col·legi, AFISEC Serveis Empresarials, recorda que la Generalitat ha obert una nova línia d'ajuts per mantenir els llocs de treball en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació. Presenta la teva sol·licitud abans del pròxim dilluns 22 de febrer. 

  Els col·legiats i col·legiades que heu escrit un llibre en el darrer any podreu exposar les vostres publicacions el pròxim 23 d'abril a Barcelona si la situació ho permet. Envia'ns el teu nom, cognoms i títol de la publicació a través de documentacio@periodistes.cat i nosaltres gestionarem directament amb l'editorial tots els detalls. 

  Els col·legiats i col·legiades aviat rebreu el nou número de la revista Capçalera a casa, però ja podeu consultar-la a través el vostre espai personal de la web del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Trobareu un dossier sobre la premsa esportiva innovadora, una entrevista al periodista Jaume Giró o un gran nombre de reportatges sobre la professió en profunditat.