• Aquesta aplicació permet als mitjans de comunicació verificar i compartir si compleixen amb les millors pràctiques editorials, incrementar la seva visibilitat i distingir-se del soroll que envaeix l'espai digital. L'eina és gratuïta i es presentarà oficialment el dilluns 15 d'abril, a les 10.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes.

    Després de l’èxit de l'anterior edició de “Premsa a les escoles”, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona repeteixen la iniciativa que preveu tallers sobre educació mediàtica a les escoles i instituts de Catalunya. En aquesta setzena edició, es vol arribar a 100 nous centres amb l’objectiu de sumar més de 5.000 estudiants als que ja van rebre la formació en el curs passat.

    Apunta a l'agenda! Vine a escoltar l'experiència de la periodista berguedana reconeguda pel seu reportatge sobre les llicències d'edat al Parlament, entre altres. La conversa se celebrarà el pròxim dijous 11 d'abril, a les 19.00 h, a la terrassa de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscriu-t'hi! 

    Amparo Moreno Sardà, Joan Anton Benach, Antoni Ribas Beltran, Pere Oriol Costa, Josep Maria Cadena, Josep Martí Gómez, Maria Eugènia Ibáñez, Rafael Pradas Camps, Rosa Mora Pous i Teresa Rubio Rovira, són els deu protagonistes d’aquest arxiu gràfic que es presentarà el dimarts 16 d’abril a les 18.30 hores a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes (Rambla de Catalunya, 10, principal). L'acte està obert a tot el públic i es requereix inscripció prèvia.

    Descobreix com la infraestructura és capaç de fabricar aigua dolça i potable a partir de l'aigua del mar amb aquesta visita organitzada pel Grup de Treball de Periodisme Ambiental del Col·legi. L'activitat se celebrarà el dijous 9 de maig a les 10.30 h i cal inscripció prèvia

    Ahir a la tarda, una trentena de persones van assistir a l'acte de presentació de la “Memòria Oral del Periodisme Català” celebrat a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Dels deu protagonistes, Amparo Moreno Sardà, Maria Eugènia Ibáñez, Pere Oriol Costa, Rosa Mora Pous i Teresa Rubio Rovira van ser-hi presencialment.

    Els professionals de la informació que cobreixin la jornada de Sant Jordi a Tarragona a peu de carrer disposaran, per segon any consecutiu, d'un lloc de treball a l'estand de la llibreria La Capona ubicat a la Rambla Nova.

    Cursos a la seu de Girona.

    Aprofita aquests mesos abans de l'estiu per aprendre noves habilitats i millorar el teu currículum! 

    Aquest nou número de la revista Capçalera del Col·legi de Periodistes de Catalunya està dedicat als i les periodistes que han estat assassinats en el conflicte de Gaza, el més mortífer pels professionals de la informació. Els col·legiats i col·legiades rebreu la revista a casa i també podeu consultar-la a través de l'espai personal de la web del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

    El Tecnocampus de Mataró va reunir una vintena de periodistes i professionals de la comunicació per parlar sobre els reptes i oportunitats de la professió. El degà Joan Maria Morros i la vicedegana Núria De José van informar de les línies estratègiques del Col·legi de Periodistes i van escoltar els comentaris dels col·legiats i col·legiades per fer un Col·legi més útil i més fort. 

    El periodista col·legiat va ser membre de l'equip fundacional d'El Periódico i va dirigir la redacció de Barcelona d'El País entre 1982 i 1988. 

    La inauguració de «RaholaFoto2023» a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona.

    L'exposició «RaholaFoto2023» recull, en disset fotografies, fragments de realitat publicats al llarg de l'any passat.

    La mostra, organitzada conjuntament amb la Diputació de Girona, es pot visitar a la seu de Girona del Col·legi fins al proper 10 de maig. 

    Descobreix la riquesa del periodisme català amb les més de setanta publicacions de col·legiats i col·legiades que trobaràs a la parada del Col·legi de Periodistes de Catalunya. No et perdis la signatura d'exemplars amb els autors i autores davant de la nostra seu (Rambla Catalunya 10, Barcelona). 

    Busques assessorament professional per a la declaració de la renda? El Col·legi de Periodistes de Catalunya ofereix condicions especials als col·legiats i col·legiades a través d'AFISEC Serveis Empresarials.

    Les places se situen a pocs metres l'una de l'altra.

    El periodista (1932-2016), que va ser el primer president de la Demarcació de Girona del Col·legi, i la pintora (1929-2015) van estar casats 54 anys, i les places que els recorden estan situades al barri vell, a pocs metres l'una de l'altra. 

    El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de l'Ajuntament de Barcelona convoca la 7a edició dels premis Montserrat Roig que tenen la voluntat de promoure, i reconèixer la informació de qualitat que es fa a la ciutat de Barcelona, posant el focus en els temes socials.