Notícies

 • El degà i la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes et conviden a aquesta trobada entre els periodistes col·legiats/des i l’alcaldessa de Barcelona, el pròxim dimecres, 27 de gener a les 18:00 hores. La sessió serà virtual i cal inscripció prèvia a l'acte. 

  Els ciutadans només seleccionem les notícies dels mitjans de comunicació que estan en línia amb les nostres creences polítiques? Vivim i consumim només informació dins la nostra propia bombolla ideològica? Descobrirem si aquestes idees són certes a través d'estudis internacionals i el coneixement d'investigadors i periodistes com Ana S. Cardenal, Sílvia Majó Vázquez, Marc Vidal, Sílvia Barroso i Ismael Nafría. La taula rodona es podrà seguir el pròxim dimarts 26 de gener, a les 16 h., per streaming. Cal inscripció prèvia

  Els col·legiats i col·legiades podeu gaudir de grans descomptes en la matriculació de graus, màsters i postgraus de la Universitat Oberta de Catalunya. Per gaudir de l'avantatge cal accedir a través del codi promocional que podeu demanar a serveis@periodistes.cat o al 93 317 19 20.

  Aquest diumenge 24 de gener és la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors. És per això que l'Església Arxidiocesana de Barcelona recordarà els periodistes col·legiats/des difunts el pròxim dilluns 25 de gener, a les 12:30 h., a la parròquia de Francesc de Sales. 

  L'exalcalde de Manresa, Jordi Valls.

  La demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural del Casino de Manresa engeguen el nou cicle d’entrevistes "Pessics de Vida" el dimecres 27 de gener, a les 7 del vespre, amb el director general de Mercabarna i exalcalde de Manresa, Jordi Valls. L’entrevistarà el periodista Xavier Domènech, en una conversa a l'Espai de la Plana de l'Om.

  El 24 de gener és sant Frances de Sales, que imprimia els seus sermons en fulls i els repartia pels carrers

  L'Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona ha organitzat una missa en honor seu el divendres 22

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa inicien una ronda de sis master class arran del conveni que es va signar el passat mes de novembre. El periodista i membre de la junta del Col·legi de Periodistes, Pipo Serrano, serà l'encarregat d'obrir el cicle amb una sessió per a reflexionar sobre una societat hiperconnectada. L'activitat és gratuïta per als col·legiats/des i tindrà lloc el pròxim 2 de febrer de 18:30 h a 20:00 h. Places limitades!

  Aquesta és la tercera edició més concorreguda de la història dels guardons, amb 102 propostes presentades per 118 participants

  Els guardons, dotats amb 8.000 euros, estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  Google News Initiative finançarà projectes amb l'objectiu de contrastar informacions i combatre la desinformació sobre les vacunes de la COVID-19. Presenta la teva proposta abans del diumenge 31 de gener. 

  L'ambaixador de Portugal a Espanya, João Mira Gomes, presentarà les prioritats de la Presidència Portuguesa del Consell de la Unió Europea el pròxim dilluns 18 de gener a les 12:00h per streaming. Portugal assumeix la presidència rotativa del Consell de la UE, juntament amb Alemanya i Eslovènia, des de l'1 de gener al 30 de juny del 2021.

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, moderarà un diàleg sobre les oportunitats de la crisi de la COVID-19 el pròxim dimecres 13 de gener, a les 17:00h, via Zoom. L'acte comptarà amb la participació de Javier Pacheco (CCCO), Antoni Cañete (PIMEC), Javier Faus (Cercle d'Economia), Assumpció Puig (Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya) i  Mª Eugènia Gay Rosell (Col·legi de l’Advocacia de Barcelona). Cal inscripció prèvia.

  El 2020 ha estat un any trist i complicat per la pandèmia i els seus efectes, també en l’àmbit del periodisme. Els i les periodistes han estat més necessaris que mai i han patit com la resta de la societat els estralls sanitaris i econòmics derivats de la crisi per la COVID-19. Tot plegat, afegit a les tristament reiterades intimidacions i agressions que des del Col·legi de Periodistes de Catalunya no hem deixat de denunciar. Pel que fa als mitjans públics, s’han fet passes importants però massa curtes.

  Us recordem que la convocatòria del XIV PREMI MILA DE PERIODISME PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE A LLEIDA  està oberta fins al dia 31 de gener de 2021.

  ARXIU COVID és un projecte impulsat per un ampli grup de professionals del fotoperiodisme que s’han unit amb la voluntat de crear un relat fotogràfic col·lectiu de l’impacte de la covid-19 que no vulneri el dret a la informació, que sigui divers, respectuós i fidel a les difícils realitats que s’han viscut.

  En Joel Piquer, amb els llibres que va elegir a la llibreria 22.

  El guanyador de l'XI Concurs de Nadales Periodístiques ja ha anat a la llibreria 22 de Girona i ha escollit el seu premi

  El document està adreçat a professionals de la informació, empreses del sector, plataformes d’intercanvi de vídeos, xarxes socials i la ciutadania. Descarrega'l a través d'aquest enllaç.