Notícies

 • L'Estela Busoms, vicepresidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, ha format part de la tertúlia 'Periodisme i Fenimisme' aquest vespre al Mercat del Pla a Lleida a on ha parlat sobre iniciatives impulsades des de el col·legi de periodistes per promoure la perspectiva de gènere als mitjans i també ha debatut sobre les diferents situacions de masclisme i/o sexisme que es continuen produint a la nostra societat.

  En el marc de l'exposició Feminista havies de ser ubicada al Mercat del Pla de Lleida, l'Estela Busoms, vicepresidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, formarà part de la tertúlia 'Periodisme i Fenimisme' el proper 13 de maig a les 18:00 hores, a on parlarà sobre iniciatives impulsades des de el col·legi de periodistes per promoure la perspectiva de gènere als mitjans.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa organitzen la cinquena master class arran del conveni signat el passat mes de novembre. La sessió anirà a càrrec d'Ismael Nafría, membre de la Junta de Govern. L'activitat és gratuïta per als col·legiats/des i tindrà lloc de manera virtual el pròxim dijous 20 de maig de 18:30 h a 20:00 h. Places limitades!

  Els col·legiats Adrià Soldevila, Sergi Escudero, Carles Porta i Jaume Serra han estat alguns dels premiats dels guardons que reconeixen els periodistes i els programes de la ràdio en català. El lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim 10 de juny, a les 19:30h, a l'Auditori ONCE. L'acte estarà presentat pel col·legiat Jordi Basté. 

  L'Investigative Journalism for Europe llançarà una nova ronda de subvencions per a projectes transfronterers de periodisme d'investigació a Europa. Es repartirà més d'un milió d'euros en ajudes directes a projectes col·laboratius per a professionals freelance i equips d'investigació.

  El cicle d’entrevistes Periodisme Sud va portar el passat divendres al vespre l’escriptora Alicia Giménez Bartlett a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa. La conversa va ser dirigida per la periodista col·legiada i redactora del Diari de Tarragona Marina Pallás.

  El 2 de juliol de 2021 arriba una nova edició de la Festa de les Petxines de la Informació. Podeu enviar els vostres candidats i motius –màxim tres per categoria- fins al 30 de maig a secretaria-tarragona@periodistes.cat.

  Vine a gaudir-ne amb la familia i/o amics a PortAventura World  amb un 35% de descompte sobre l’entrada d’un dia a PortAventura Park per al titular i fins a tres acompanyants.

  La Secretaria de Transparència i Govern Obert organitza una formació per a endinsar-se en el món de les dades obertes. Els col·legiats i col·legiades podreu conèixer els conceptes bàsics que permeten treballar amb la informació disponible al Portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya. La sessió tindrà lloc el pròxim dimarts 18 de maig de 10 h a 11:30 h. 

  El cicle d’entrevistes Periodisme Sud porta aquest divendres l’escriptora Alicia Giménez Bartlett a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa. L’autora de ‘Donde nadie te encuentre’ o ‘Hombres desnudos’ serà entrevistada per la periodista Marina Pallás, en directe, a partir de les 19h. Tot seguit, s’obrirà un torn de preguntes i de conversa oberta amb l’escriptora.

  Sandra Balsells, Lluís Martínez i Clara Lluvià substitueixen Pepe Encinas, Núria Carrera i Josep Terès com a membres del Consell de la Informació de Catalunya (CIC). 

  El fotoperiodista Jordi Borràs.

  El fotoperiodista Jordi Borràs i Abelló és el convidat de l’entrevista d’aquest maig del cicle ‘Pessics de Vida’, que organitzen conjuntament la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural del Casino. Borràs conversarà amb la periodista de Nació Manresa, Aina Font i Torra.

  Judy Dempsey, editora en cap del blog Strategic Europe, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2021, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). El guardó es lliurarà entre octubre i novembre d'aquest any, en funció de les restriccions sanitàries. 

  La trobada "Off the Record" amb Tomàs Alcoverro.

  El veterà corresponsal Tomàs Alcoverro comparteix les seves experiències amb una dotzena de periodistes en el primer "Off the Record" organitzat a Girona des de l'inici de la pandèmia

  La periodista col·legiada Juana Maria Ibarra ha mort als 85 anys. L'actual junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol donar tot el seu suport a familiars, amics i companys de la periodista.

  Gaudeix en família o amb els amics del parc temàtic de la Costa Daurada amb un 35% de descompte sobre l’entrada d’un dia a PortAventura Park per al titular i fins a tres acompanyants. Cal acreditar-se amb el carnet col·legial vigent.