• El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, presidirà una missa en record de tots els periodistes col·legiats que ens han deixat durant aquest últim any.. La cerimònia es realitzarà aquest divendres 24 de gener a les 13:15 h. a la parròquia de Sant Francesc de Sales de Barcelona. 

  Vols guanyar una entrada doble per assistir a l'estrena de la nova projecció de DocsBarcelona? Per participar només cal enviar un correu a comunicacio@periodistes.cat. Els guanyadors/es s'anunciaran el divendres 24 de gener a través de correu electrònic. 

  La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino reprenem les entrevistes del “Pessics de Vida” el dimecres 29 de gener amb l’expert en Internet Genís Roca. Serà entrevistat pel periodista Jesús Sagués.

  El Grup de Treball de Mitjans Públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Junta de Govern volem mostrar la nostra inquietud per la situació que viuen els periodistes d’alguns mitjans locals públics. 

  Les fotografies d'Armengol de les càrregues policials al Passeig de Sant Joan van ser censurades a Espanya, però es van publicar en prestigiosos diaris i revistes internacionals com The New York  Times, Paris-Match o Time. No et perdis l'episodi que s'emetrà demà, dimecres 29 de gener, a les 20:00 h. a La 2. 

  A partir d'ara, els periodistes que cobreixin informació judicial podran accedir a les instal·lacions de l'organisme a través de l'arc reservat, accediran lliurement a la sala de premsa i se'ls garantirà la mobilitat en els espais de la Ciutat de la Justícia. Aquestes són algunes de les noves condicions que ha aconseguit el Col·legi de Periodistes de Catalunya per millorar la feina de tots els professionals de la informació. 

  L'Aula Magna de la Universitat de Barcelona va acollir el passat 27 de gener la taula rodona "El paper dels mitjans davant els reptes de les societats democràtiques", emmarcada dins la iniciativa Debats UB: Catalunya i Espanya. Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va ser l'encarregat d'obrir la sessió amb una conferència magistral. 

  Susanna Cases Ferré, fins ara cap d’informatiu de Canal Terres de l’Ebre, i durant els últims anys editora i presentador de l’informatiu L’Ebre Notícies ha arribat a un acord amb l’empresa audiovisual (Ebre Digital SL), per convertir-se des d’aquest mes de gener en la nova directora d’aquest canal de TDT (Televisió Digital Terrestre).

  La primera Nit de la Comunicació a l’Ebre organitzada per la nostra demarcació va ser tot un èxit. Una seixantena de persones, 47 professionals de la comunicació més els familiars i amics que els van acompanya, van viure amb emoció aquesta festa que vol convertir-se en un punt de trobada anual. Objectius: reconèixer i posar en valor una professió i uns professionals que tot i passar per moments difícils, de personal, materials i econòmics, sempre intenta fer el millor possible la seva tasca de servei públic, cosa que sovint no se li reconeix.

  Els podcasts, Instagram Stories o els vídeos per les xarxes són eines de comunicació potents que val la pena conèixer a fons. També us proposem cursos sobre iniciació al SEO, pla de comunicació, protecció de dades per als periodistes o igualtat de gènere, entre d’altres.

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol us convoquen a una sessió de formació sobre les instal·lacions marines de Repsol al Port de Tarragona, que tindrà lloc dimecres 5 de febrer de 2020.

  El jurat atorga el premi per unanimitat a la periodista Tura Soler, d'El Punt Avui, pel treball sobre el doble crim de Susqueda i concedeix una menció especial a Albert Martín pels articles sobre "La guerra econòmica arran de l'1-O", publicats al diari ARA.

  La verificació de fets forma part natural de la feina de tot periodista. Et recomanem les noves eines per a la comprovació d'informació que acabem d'incorporar a la nostra Guia de Recursos i Bones Pràctiques, amb la supervisió de la periodista Nereida Carrillo!

  La Junta de Govern del Col·legi lamenta la mort del periodista i vol expressar el seu condol a la seva parella i col·legiada Cristina Palomar, familiars i companys de professió. L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un minut de silenci avui, 23 de gener, a les 12:00 hores, a la plaça de Sant Jaume. 

  Et convidem a la presentació de l'última publicació del periodista i col·legiat Enrique Canovaca, que tindrà lloc el pròxim dilluns 10 de febrer, a les 19 h., a la sala d'actes de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Comptarem amb la participació dels periodistes Santiago Ramentol i Ismael Nafría. 

  La seu de Girona del Col·legi de Periodistes estarà tancada uns dies per vacances, però pots fer les teves gestions contactant amb la seu central del CPC