• Islamofòbia als mitjans: l’impacte dels atemptats del #17A

  9 novembre, 2017

  Hi va haver informacions islamòfobes arran dels atacs a Barcelona i Cambrils del passat mes d’agost? Se’n van fer que no ho fossin? En quins errors es va incórrer més? Quins són els criteris que permeten evitar la islamofòbia de baixa intensitat en les notícies? Com influeix la narrativa periodística sobre l’islam en l’opinió pública?  En parlem dimecres 15, a les 9:30, al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Cal inscripció prèvia. 

  De tot plegat, en volem parlar i contrastar bones/males pràctiques coincidint amb la presentació de l’informe sobre la cobertura periodística dels atemptats del #17A que, entre altres conclusions, destaca que es va donar mésveu que mai a la comunitat musulmana.

  L’informe el presenta l’Observatori de la Islamofòbia als Mitjans en un esmorzar de treballa Barcelona organitzat en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Amb la participació de:

  Marc Vidal, periodista, vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
  Lurdes Vidal, codirectora de l’Observatori, directora de l’àrea Món Àrab i Mediterrani de l’IEMed.
  Pedro Rojo, codirector de l’Observatori, president de la Fundació Al Fanar.

  Quan: Dimecres 15 de novembre, a les 9.30 h

  On: Sala de Juntes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla, 10 · Barcelona).

  Es prega confirmació d’assistència a com@iemed.org


  El Observatorio de la Islamofobia en los Medios és un projecte liderat per la Fundació Al Fanar i l'IEMed amb el suport de la Fundación Tres Culturas, Casa Árabe y la FundaciónEuroárabe.

  Identifica des de principis de 2017 informacions periodístiques que cauen en la islamofòbiade 6 mitjans d’abast estatal.De fet, l’informe del primer trimestre de 2017 sobre aquests mitjans (La Vanguardia, El Mundo, La Razón, 20 minutos, El País y Diario.es) conclou que el 66% de les seves notícies sobre islam, musulmans o gihad sónislamòfobes.

  L’objectiu de l’Observatori és promoure en col·laboració amb els mitjans i els periodistes "un periodisme, precís, equilibrat i conscient de la seva funció com a formador d'opinió a l'hora de fomentar una societat inclusiva". En aquest sentit, recull també iniciatives i bones pràctiques existents tant a Espanya com a Europa. www.observatorioislamofobia.org

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.