• Kim Manresa inaugura a Girona l'exposició que recull les seves millors fotos

  18 gener, 2024

  La mostra fa un recorregut per les imatges més emblemàtiques captades pel fotoperiodista al llarg de cinc dècades, i es podrà visitar fins al dia 5 d'abril. 

  Jordi Ribot, Esther Molas, Kim Manresa i Jordi Grau, durant la inauguració.
  Jordi Ribot, Esther Molas, Kim Manresa i Jordi Grau, durant la inauguració.
  1 febrer, 2024
  Autor:
  Anna Estartús

  El fotoperiodista Kim Manresa va ser a Girona per inaugurar l'exposició que recorre els seus "50 anys de fotoperiodisme", un acte que va reunir nombrosos companys de professió (fotoperiodistes i periodistes), però també seguidors del treball de Manresa i alguns regidors de l'Ajuntament de Girona. En la inauguració també hi van ser la comissària de l'exposició, Esther Molas; el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau, i el fotoperiodista i membre de la Junta de Girona Jordi Ribot. 

  El Col·legi de Periodistes reconeix amb aquesta exposició l'excel·lència professional de Kim Manresa i celebra la seva contribució al periodisme català i internacional durant mig segle. La mostra es va presentar a Barcelona l'any passat i es va poder visitar també a la seu de la Catalunya Central abans d'arribar a Girona.

  "50 anys de fotoperiodisme de Kim Manresa" -que es podrà visitar fins al 5 d'abril, de dilluns a divendres, de 10 del matí a 3 de la tarda, i també les tardes de dimecres, de 4 a 7-  reuneix una selecció de les seves millors fotografies, captades al llarg de cinc dècades de treball: una oportunitat única per endinsar-se en la trajectòria de Manresa i descobrir el poder de les imatges en el periodisme.

  L'exposició permet veure imatges emblemàtiques que han estat publicades en mitjans de comunicació nacionals i internacionals: des de la crema de boscos a injustícies socials, passant per rius contaminats, prostitució infantil, retrats de molts Nobels de Literatura o moments històrics com la caiguda del mur de Berlín. El fotoperiodista col·legiat és conegut per la seva habilitat per capturar moments transcendentals, ja sigui en situacions de conflicte internacional, manifestacions socials o retrats íntims de personatges influents. Les seves fotografies transmeten una gran sensibilitat i profunditat, i mostren la seva capacitat per connectar amb els temes i les persones que fotografia.

  Kim Manresa (Barcelona, 1960) és considerat un dels millors fotògrafs europeus, i és especialment conegut per utilitzar la fotografia com a eina per a la denúncia social.Ha guanyat nombrosos premis, i els seus reportatges sobre la prostitució infantil, la pobresa i l'ablació han generat gran interès i una nova visió sobre aquests problemes. El seu treball El dia que la Kadi va perdre part de la seva vida ha estat seleccionat per l'agència Associated Press com un dels cent millors reportatges del segle XX. Ha publicat més de trenta llibres i ha exposat a més de mil sales de tot el món.

   

  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.
  • Foto:
   A.E.T.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.