• L'Associació 50a50 analitza la paritat de gènere en l'esport en la V edició del Termòmetre Violeta

  6 novembre, 2023

  El proper dimarts 14 de novembre, l'Associació 50a50 presentarà els resultats de la cinquena edició del Termòmetre Violeta, que té com a objectiu quantificar la participació de les dones en els òrgans de govern i consells d'administració d’organitzacions, entitats i empreses. Durant l'acte es presentaran els resultats i es farà un debat amb esportistes d'elit. Cal inscripció.

  El proper dimarts 14 de novembre, l'Associació 50a50 presentarà els resultats de la cinquena edició del Termòmetre Violeta, que té com a objectiu quantificar la participació de les dones en els òrgans de govern i consells d'administració d’organitzacions, entitats i empreses. Durant l'acte es presen

  Enguany, l'Associació 50a50 ha centrat el seu estudi en el sector de l'esport i els resultats obtinguts revelen que només hi ha un 23% de representació femenina en els consells d'administració, i un 27,3% en els comitès de direcció d'aquestes entitats esportives. A més, en els clubs i les federacions esportives de Catalunya, tan sols el 12,1% de les presidències estan ocupades per dones, enfront del 87,9% restant que correspon a homes.

  En edicions anteriors, l’associació ha fet una radiografia del sector de l'alimentació, el financer, el farmacèutic i el de la comunicació i les tecnologies de la informació, que malgrat suspendre va presentar un 39,6% de presència de dones en els comitès de direcció, la millor dada dels quatre cursats. Sota el lema "La igualtat no és negociable, és llei", el termòmetre posa de manifest la necessitat d'avançar en el compliment de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, que fa referència a la igualtat de gènere i la paritat.

  La presentació tindrà lloc el dimarts, 14 de novembre, de 18:30 a 20:00 hores, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, Principal). L'esdeveniment serà obert per Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i inclourà una presentació dels resultats de l'estudi, així com un debat en què diferents perfils d'esportistes d'elit compartiran les seves experiències personals sobre la situació de les dones en el món de l'esport.

  En la taula de debat hi participaran Cristina Collado, periodista esportiva, Elena Fort, vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Galia Dvorak, jugadora de tenis taula i campiona d’Espanya Absolut 2021, Catalina Rivera, Karateka en el Top 20 i Berta Ferreras, nadadora sincronitzada i medallista al campionat mundial de natació 2019 i 2022.

  L'Associació 50a50 és una entitat sense ànim de lucre nascuda de l'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona l'any 2017 que té com a objectiu fonamental promoure la igualtat de gènere en l'àmbit empresarial. Actualment, està formada per més d'un centenar de dones empresàries, directives i emprenedores, i exerceix com a grup de pressió per avançar cap al compliment de l'Objectiu 5 de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

  L'acte està obert a tothom i les inscripcions es poden realitzar enviant un correu electrònic a info@50a50.org.

  Programa

  18:30 h Inauguració de l'acte - A càrrec de Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes

  18:35 h Presentació de l'associació 50a50 - A càrrec d'Anna Mercadé, presidenta de 50a50

  18:45 h Presentació del Termòmetre Violeta de l'esport - A càrrec de Montse Mas, sòcia de 50a50

  19:00 h Taula rodona amb Elena Fort, Galia Dvorak, Catalina Rivera i Berta Ferreras. Modera: Cristina Collado, periodista esportiva.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.