• Les Petxines 2019 presenten els seus finalistes

  7 juny, 2019

  Els aspirants a Petxina Oberta, Petxina Tancada i Petxina Km.0  se sotmetran el proper 20 de juny al dictamen dels col·legiats i col·legiades, en el marc de la vint-i-setena edició de la Festa de les Petxines de la Informació.

  Dijous, 20 de juny, a partir de les 20.00 hores, tindrà lloc al Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors, 1, Tarragona) la celebració de la Festa de les Petxines de la Informació, que enguany arriba a la vint-i-setena edició. Els finalistes són:

  Petxina Oberta: distingeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes.

  • Gabinet de comunicació del Servei Català de Trànsit: Per informar puntualment i aprofitar al màxim els nous canals comunicatius per arribar als periodistes amb rapidesa i eficàcia.
  • Gabinet de comunicació del Club de Futbol Reus Deportiu: Per mantenir-se al peu del canó a l’hora d’atendre les peticions dels professionals de la comunicació, tot i la complexa situació del club.
  • Concurs de Castells: Pel gran desplegament realitzat amb l’objectiu d’atendre amb diligència els requeriments dels periodistes davant d’un esdeveniment d’aquestes característiques.

  Petxina Tancada: distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

  • Confraria de Pescadors de Tarragona: Per les dificultats d’establir comunicació amb el seu president, Esteve Ortiz, i obtenir informació d’interès periodístic.
  • Monestir de Poblet: Pel poc arrelament al territori a l’hora d’informar sobre les activitats que es desenvolupen al conjunt monàstic.
  • Josep Poblet, ex alcalde de Vila-seca: Per la manera com va anunciar que no optaria a la reelecció com a alcalde de Vila-seca després de 26 anys al càrrec.

  Petxina Km. 0: distingeix el producte periodístic de proximitat, amb vocació de servei al territori.

  • Revista Cambrils: Per mantenir la publicació en paper després de 66 anys d’història i ser pionera en presència a la xarxa, que es remunta a l’any 1996.
  • L’Om / femsafareig.cat: Per apostar per la informació local, conjugant la històrica capçalera L’Om amb la frescor i el jovent del digital femsafareig.cat.
  • RTV El Vendrell: Pel compromís amb la informació local des de 1981 i per fer una ràdio i televisió de qualitat, amb especial atenció a la cultura i els esports locals i per l'aposta per les transmissions en directe.

  Els guanyadors es decidiran in situ la nit de la festa, que començarà a les 20.00 hores amb l’apertura de les urnes perquè els col·legiats i col·legiades puguin dipositar-hi el vot. Després, tindrà lloc el lliurament dels guardons i, un cop entregades les estatuetes, es farà la ja tradicional rifa entre tots els col·legiats i col·legiades que hagin votat.

  Durant la festa també s’atorgarà, per decisió de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i al marge de les votacions, la Petxina Daurada a un periodista vinculat al territori en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional.

  Enguany, les Petxines es dediquen al col·legiat Xavier Zaragoza, que ens va deixar el passat mes de maig a l’edat de 34 anys.

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.