Notícies

 • La Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura es va convertir per un dia  en un estudi de ràdio per on van emetre 14 emissores lleidatanes i 1 centre educatiu. Més de 300 escolars van poder seguir els directes de la jornada i viure la ràdio d’una manera més propera i real.

  Els periodistes podran conèixer la legislació europea o algunes de les accions en què està treballant el Parlament Europeu a través de seminaris a Brussel·les i Estrasburg. També coorganitzaran sessions informatives amb eurodiputats, alts càrrecs i experts de la institució.

  El Centre de Formació i Desenvolupament posa en marxa l’Escola d’Hivern per oferir una formació intensiva sobre tècniques de comunicació audiovisual, adreçada als professionals que poden disposar de més temps per actualitzar coneixements i fer networking durant el cap de setmana.

  La Diputació de Lleida va acollir el dissabte 8 de febrer de 2020 la reunió del jurat del 31è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio Televisió i Internet per deliberar sobre les 8 categories del guardó, dotat amb 45.000 €. Una vegada acabada la reunió es va donar a conèixer la relació de treballs premiats i els seus autors.

  Marc Martínez, cap de política de RAC1; Odei A. Etxearte, periodista de política a Vilaweb; Roger Mateos, cap de política a l’agència Efe a Catalunya; Neus Tomàs, directora adjunta d’elDiario.es; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital i Gerard Pruna, cap de política del diari Ara, són els sis periodistes que han unit tots els seus coneixements, fonts, contactes, experiència i saber fer per a escriure a sis mans el llibre Tota la veritat. La crònica definitiva dels dies decisius del procés, que es va presentar a la seu del CPC a Tortosa, dimecres. 

  Martí Boada i Jordi Sargatal, dos destacadíssims defensors del medi ambient, protagonitzen la propera activitat de la Setmana dels Rahola

  El jurat ha elegit catorze treballs finalistes i també un guanyador directe, en la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional

  La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, han oficialitzat avui la reedició, per vuitè any consecutiu, d’aquest compromís de col·laboració.

  Els periodistes Danae Boronat, Anna Surinyach, Txell Feixas i David Jiménez participaran en la dotzena edició del cicle de conferències Experiència de periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol/URV d’Excel·lència en Comunicació l’Ajuntament de Tarragona.

  Les periodistes especialitzades en successos Rebeca Carranco i Tura Soler expliquen en una distesa taula rodona algunes de les anècdotes que han viscut i com és el dia a dia de la crònica negra

  El comunicador estrena la VIII Setmana dels Rahola amb una conversa distesa en què parla tant de la seva faceta professional com de la seva vessant més personal

  El periodista i col·legiat Chal Jiménez presentarà el seu últim llibre amb un seminari pràctic per definir i desenvolupar els teus millors talents. L'acte tindrà lloc el pròxim 5 de març a les 20:30h a la seu del Col·legi de Periodistes. Activitat gratuïta. 

  Amb aquestes formacions podràs millorar la teva comunicació a través de la càmera, les xarxes i el màrqueting digital, explorar el treball del reporterisme freelance, gestionar les relacions amb els mitjans, o conèixer com funcionen les peticions d’informació pública i el dret penal i penitenciari.

  Una jornada organitzada pel Col·legi i Repsol va permetre als periodistes tarragonins conèixer de primera mà les interioritats de les instal·lacions marines de Repsol al Port de Tarragona.

  L'advocat penalista conversarà amb la periodista Núria Bacardit a la sala d'actes del Centre Cultural el Casino de Manresa, el dimecres 26 de febrer, a les 8 del vespre. Entrada lliure.

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros i el president del F.C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu, conviden els i les col·legiades a l'acte de lliurament d'aquest guardó en la categoria de periodisme esportiu. El guanyador d'aquesta edició és Jorge Valdano, articulista i comentarista per a diversos mitjans de comunicació. L'acte de lliurament tindrà lloc el pròxim dimarts 18 de febrer, a les 13:00 h., a l'Auditori 1899. Cal inscripció prèvia.