• L'exposició "Rahola foto 2019" arriba a Pedret

  26 setembre, 2019

  La mostra, que aplega una selecció de les fotos que es van presentar a la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, es podrà visitar fins al 21 d'octubre al Centre Cívic d'aquest barri de Girona

  La foto guanyadora de la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.
  La foto guanyadora de la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.
  28 febrer, 2018
  Autor:
  Aniol Resclosa

  L'exposició “Rahola foto 2019”, una selecció de les 53 imatges que es van presentar a la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, continua la seva itinerància i ara es pot visitar al Centre Cívic de Pedret de Girona. La mostra està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar entre el 27 de setembre i el 21 d'octubre, de dilluns a dissabte, de 4 de la tarda a 8 del vespre. 

  Aquesta exposició correspon a una selecció, ampliada en el catàleg que l'acompanya, dels treballs presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels premis. Nou professionals ens situen davant d’alguns dels fets més destacats del 2018, amb especial atenció a les manifestacions de suport al procés i als presos polítics que es van dur a terme al llarg de tot l’any.

  La imatge guanyadora, però, no té res a veure amb el clima polític del país, i ens demostra, una vegada més, que fer una bona fotografia no és el mateix que saber fer fotos. Podria ser una imatge com tantes altres de la recerca de l’arma d’un crim, però la sorprenent simbiosi dels agents amb el camp d’avellaners cobert per la neu és d’una bellesa quasi hipnòtica i desprèn una força que atrapa inevitablement la mirada.

  La mostra d’aquest any, a més, té un complement imprescindible: les fotografies guanyadores de les deu edicions dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Totes van capturar un fragment de la realitat canviant que ens envolta i el van convertir, amb un “clic”, en un instant fixat a la nostra memòria.

  "Rahola foto 2019" inclou fotografies d'Àngel Reynal, Aniol Resclosa, David Aparicio, Glòria Sánchez, Joan Castro, Jordi Ribot, Marc Sureda, Martí Albesa i Pere Duran. Pel què fa a les fotos guanyadores dels anys anteriors, són de Jordi Ribot (1a i 8a edició), Jordi Velasco (2a edició), Eddy Kelele (3a edició), Joan Castro (4a edició), Aniol Resclosa (5a, 7a, 9a i 10a edició) i Pere Duran (6a edició).

  Les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir-la poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.