En aquesta ocasió, el debat comptarà amb les intervencions de Xabier Gómez OP, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Antoni Soler Ricart, activista i expresident de FundiPau i Mónica Penas Piñeiro, sindicalista i membre de Comissions Obreres. Amb ells s'analitzaran les alternatives i el concepte de seguretat compartida, així com el llenguatge i la cobertura informativa que un assumpte com aquest requereix.
Monica Penas Piñeiro és membre de Comissions Obreres i signant d’un manifest amb altres 50 sindicalistes en el que denuncien l’auge del militarisme i l’escalada armamentista impulsada per la Unió Europea, Estats Units i Rússia en detriment dels drets socials, polítics i laborals de la societat i de la classe treballadora en particular.
Per la seva part, el bisbe Xabier Gómez reflexionarà sobre el paper de l’Església en la construcció d’un món sense guerres, destacant la necessitat de promoure una cultura de pau “desarmada i desarmant” —com defensa el papa Lleó XIV—, que, segons el bisbe, només pot començar amb una transformació interior i col·lectiva.
Finalment, Antoni Soler Ricart, veterà activista per la pau i expresident de l’entitat FundiPau, abordarà el concepte de seguretat compartida com a alternativa realista a l’escalada armamentista i la militarització del continent europeu.
Aquesta sessió s’emmarca dins el cicle de debats “Alternatives al rearmament d’Europa” iniciat el passat 9 d’abril, amb Tica Font, presidenta del Centre Delàs d’Estudis per la Pau; Jordi Torrent, escriptor i expert en geopolítica i Senén Florensa, diplomàtic i president executiu de l'Institut Europeu de la Mediterrània. La sessió es pot recuperar al canal de Youtube del Col·legi.
Amb aquests actes, el Grup de Treball vol proporcionar als periodistes eines i perspectives per abordar la cobertura de conflictes i polítiques de seguretat, que tingui en consideració la pau i la defensa dels drets humans, oferint referents i veus que sovint queden fora del relat dominant.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari