Notícies

 • En el marc de l'exposició Feminista havies de ser ubicada al Mercat del Pla de Lleida, l'Estela Busoms, vicepresidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, formarà part de la tertúlia 'Periodisme i Fenimisme' el proper 13 de maig a les 18:00 hores, a on parlarà sobre iniciatives impulsades des de el col·legi de periodistes per promoure la perspectiva de gènere als mitjans.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Barcelona Activa organitzen la cinquena master class arran del conveni signat el passat mes de novembre. La sessió anirà a càrrec d'Ismael Nafría, membre de la Junta de Govern. L'activitat és gratuïta per als col·legiats/des i tindrà lloc de manera virtual el pròxim dijous 20 de maig de 18:30 h a 20:00 h. Places limitades!

  Els col·legiats Adrià Soldevila, Sergi Escudero, Carles Porta i Jaume Serra han estat alguns dels premiats dels guardons que reconeixen els periodistes i els programes de la ràdio en català. El lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim 10 de juny, a les 19:30h, a l'Auditori ONCE. L'acte estarà presentat pel col·legiat Jordi Basté. 

  Sandra Balsells, Lluís Martínez i Clara Lluvià substitueixen Pepe Encinas, Núria Carrera i Josep Terès com a membres del Consell de la Informació de Catalunya (CIC). 

  Vine a gaudir-ne amb la familia i/o amics a PortAventura World  amb un 35% de descompte sobre l’entrada d’un dia a PortAventura Park per al titular i fins a tres acompanyants.

  La Secretaria de Transparència i Govern Obert organitza una formació per a endinsar-se en el món de les dades obertes. Els col·legiats i col·legiades podreu conèixer els conceptes bàsics que permeten treballar amb la informació disponible al Portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya. La sessió tindrà lloc el pròxim dimarts 18 de maig de 10 h a 11:30 h. 

  El cicle d’entrevistes Periodisme Sud porta aquest divendres l’escriptora Alicia Giménez Bartlett a la seu del Col·legi de Periodistes a Tortosa. L’autora de ‘Donde nadie te encuentre’ o ‘Hombres desnudos’ serà entrevistada per la periodista Marina Pallás, en directe, a partir de les 19h. Tot seguit, s’obrirà un torn de preguntes i de conversa oberta amb l’escriptora.

  Judy Dempsey, editora en cap del blog Strategic Europe, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2021, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). El guardó es lliurarà entre octubre i novembre d'aquest any, en funció de les restriccions sanitàries. 

  La trobada "Off the Record" amb Tomàs Alcoverro.

  El veterà corresponsal Tomàs Alcoverro comparteix les seves experiències amb una dotzena de periodistes en el primer "Off the Record" organitzat a Girona des de l'inici de la pandèmia

  La periodista col·legiada Juana Maria Ibarra ha mort als 85 anys. L'actual junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol donar tot el seu suport a familiars, amics i companys de la periodista.

  Gaudeix en família o amb els amics del parc temàtic de la Costa Daurada amb un 35% de descompte sobre l’entrada d’un dia a PortAventura Park per al titular i fins a tres acompanyants. Cal acreditar-se amb el carnet col·legial vigent. 

  El reportatge interactiu del diari Ara, La infertilitat: l’altra cara de la maternitat, i el treball de Maldita.es, WhatsApp, un chatbot para luchar contra la desinformación, han estat nominats com a finalistes del guardó European Press Prize en la categoria d'innovació. Durant el proper mes de juny s'anunciarà el treball guanyador.

  La sisena edició del Simposi de Llibertat del premsa va donar inici amb un minut de silenci pels dos periodistes assasinats a Burkina Faso.

  Aquest divendres 7 de maig a les 18 hores, dintre del cicle d’entrevistes Periodisme Sud tindrem l’oportunitat de parlar amb el director de la revista 5W i escriptor, Agus Morales. L’encarregada en aquest cas de mantenir la conversa serà la periodista ebrenca Júlia Albesa. Serà una entrevista telemàtica que tothom qui vulga podrà seguir pel canal de YouTube del CPC. Si es vol participar fent alguna pregunta al convidat es pot fer el mateix divendres a través del xat de YouTube o si ja sabeu què us interessa saber del nostre convidat, podeu fer arribar ja la vostra pregunta al correu: ebre@periodistes.cat.

  El planeta està sacsejat des de fa més d’un any per la pandèmia del Covid-19. Des del primer dia, periodistes, informadors gràfics, fotoperiodistes i la resta de professionals que treballen en l’àmbit de la comunicació han estat al peu del canó per informar puntualment de l’evolució d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social. Ha quedat demostrat, una vegada més, que els periodistes són professionals essencials. El periodisme és imprescindible en democràcia, encara més en moments de crisi com l’actual. Amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, denunciem que s’hagi aprofitat la pandèmia per agreujar i intentar normalitzar pràctiques antidemocràtiques. Algunes, ja es venien produint, com hem denunciat nombroses vegades, però s’han accentuat fins a límits extremadament preocupants perquè retallen la llibertat de premsa i, per tant, el dret a la informació de la ciutadania.

   

  El president de la demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí, s’ha reunit amb l’alcalde de Deltebre, Lluís Solé, i amb el regidor de Mitjans de Comunicació, Carlos Serra, per tal de conèixer el projecte comunicatiu que es vol potenciar des de la població deltaica.