• El 31 de gener finalitza el termini per presentar-se al premi Mila de Periodisme i a la beca de recerca Cristina Pizan

  28 novembre, 2023

  El premi Mila està dotat amb 6.000€ en total, que es distribueixen per igual amb 1.500€ per a cadascuna de les quatre categories: premsa escrita, audiovisual, fotoperiodisme i mitjans digitals. Poden optar a aquest premi tots els treballs periodístics que difonguin històries per a la igualtat de gènere i que hagin estat publicats en els mitjans de comunicació, en format paper o digitals, d’àmbit local, català i estatal amb presència a Lleida.

  L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques Feministes, obre dues convocatòries que promouen les polítiques de promoció de les dones. Són el Premi Mila de periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida, que arriba a la 17a edició i s’impulsa amb la col·laboració de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i la XV Beca de Recerca Cristina Pizan, que es convoca cada dos anys.

  El Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere, que enguany arriba a la 17a edició, té com a objectiu distingir els treballs periodístics que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits. El premi es convoca anualment a través de la Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida per animar als periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre la feina que es realitza en defensa de la igualtat de gènere. El premi, a més de reconèixer a les persones guardonades i la seva feina, promociona els treballs que en resulten guanyadors.  

  Poden optar a aquest premi tots els treballs periodístics que difonguin històries per a la igualtat de gènere i que hagin estat publicats en els mitjans de comunicació, en format paper o digitals, d’àmbit local, català i estatal amb presència a Lleida entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any de la convocatòria en curs.

  El premi està dotat amb 6.000€ en total, que es distribueixen per igual amb 1.500€ per a cadascuna de les quatre categories: premsa escrita, audiovisual, fotoperiodisme i mitjans digitals. El termini per presentar-s'hi està obert fins al 31 de gener de 2024.

  La tramitació per participar-hi s’ha de fer en línia a la Seu electrònica de la Paeria, adjuntant la documentació que especifiquen les bases.

  El jurat del Premi Mila està constituït per la regidora de Polítiques Feministes, la presidenta de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, una representant del Consell Municipal de les Dones, una tècnica en representació de la Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat, un/a periodista lleidatà/na designada pel Col·legi de Periodistes, i un/a guardonat/da en qualsevol de les edicions anteriors del Premi Mila, designat/da per la Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat. El Jurat podrà comptar també amb l’assessorament de professionals de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

  Aquest premi porta el nom de Mila, en homenatge a la protagonista de la novel·la ‘Solitud’, l’obra més coneguda de Caterina Albert i Paradís (que signava les seves obres amb el pseudònim de Víctor Català).  

  Bases de la convocatòria del XVII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

  XV Beca de Recerca Cristina Pizan

  L’àrea de Feminismes de la Paeria va crear una beca d’investigació per promoure el coneixement sobre la realitat de les dones de Lleida, en els diferents àmbits i èpoques històriques des d’una perspectiva de gènere, que permetessin l’elaboració de propostes per avançar en les polítiques d’igualtat de gènere en el municipi.

  S'hi poden presentar projectes d’investigació que tinguin com a objectiu aportar nous coneixements científics sobre la realitat social, històrica, política, laboral, econòmica i cultural de les dones del municipi de Lleida. Hauran de fer referència als estudis feministes i de gènere que hagin abordat la mateixa temàtica o que puguin servir de referent teòric i metodològic. Els projectes han de ser originals. S’hi pot participar individualment o en equip.

  Els treballs es poden presentar fins al 31 de gener de 2024 a través de la Seu electrònica de la Paeria, adjuntant la documentació que especifiquen les bases.

  Premis:
  Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.