Notícies

 • El live journalism és un nou gènere periodístic on periodistes, escriptors i artistes presenten i interpreten històries originals davant una audiència. Els col·legiats i col·legiades tenen un 35% de descompte en la primera funció que tindrà lloc el dilluns 16 de maig, a les 20.30 h, al Teatre Apolo de Barcelona. 

  Vols conèixer les tasques de l'oficina de premsa del Parlament Europeu a Barcelona o Madrid? Presenta la teva candidatura abans del pròxim dimarts 31 de maig. 

  Avui s'ha fet efectiu el traspàs de poders i càrrecs entre l’actual i la nova Junta de Govern. La llista “Som Periodisme” encapçalada per Joan Maria Morros constitueix l'òrgan de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya pels pròxims quatre anys. L'acompanyen en aquesta nova etapa deu periodistes que ja formaven part de l'anterior Junta, mentre que els disset restants, són de nova incorporació.  

  Una fotografia d'uns vestits vermells penjats d’unes creus per homenatjar els nens morts al Kamloops Indian Residential School del Canadà és elegida "Millor Fotografia de l'Any". La 65a edició del World Press Photo ha rebut més de 64.000 imatges d'un total de 4.066 fotògrafs. 

  Vols mantenir actualitzats els teus equipaments audiovisuals? El Banc Sabadell ha llançat una nova línia de rènting exclusiva per a periodistes col·legiats amb una única quota mensual i amb assegurança inclosa. 

  Un dels dubtes que sovint ocupa a les redaccions té a veure amb la llengua i el gènere. Cal apostar pel desdoblament del llenguatge o en les nostres rutines periodístiques n'hi ha prou amb el genèric masculí?. En parlarem el dimecres 25 de maig, a les 18:00 hores, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes amb la participació de Montse Boix, periodista de TVE i membre de l'Observatori d'Igualtat de la Corporació de RTVE i Ernest Rusinés, cap d’Assessorament Lingüístic de la CCMA. Moderarà la sessió Marta Corcoy, delegada de gènere del Col·legi i presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Activitat exclusiva per a col·legiats i precol·legiats que també es podrà seguir a través de Zoom. Amb aquesta sessió, s'inicia un seguit de Converses de periodisme i comunicació. 

  El periodista i el seu mitjà són referents a l'Amèrica Central per les seves investigacions sobre corrupció i violència. Vine a la trobada del pròxim dimecres 25 de maig, a les 9.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Places limitades!

  L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat aquest matí en roda de premsa la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que amb una aportació de 20.000 euros és un dels guardons de periodisme millor dotats del país.

  L'activitat reconeixerà Manuel Vázquez Montalbán, Josep Maria Huertas Claveria, Francesc Candel i Montserrat Roig, quatre dels grans cronistes de la història de Catalunya i vinculats al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Apunta a l'agenda el dia dijous 26 de maig, a les 9.30 h, a la Biblioteca de Catalunya. Cal inscripció a bncdifusio@bcn.cat

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol reconèixer el seu compromís amb l'entitat el pròxim dimarts 31 de maig, a les 18.00 h, als jardins del Palau Robert. 

  El judici al fundador de WikiLeaks criminalitzaria les pràctiques periodístiques i seria un precedent d’efectes irreparables per les democràcies del món.

  El fotoperiodista i col·legiat Joan Guerrero inaugura l'exposició sobre el barri, El Fondo, de Santa Coloma de Gramenet. Acompanya'ns el pròxim dijous 26 de maig, a les 18:00 h,  a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i contempla l'obra de qui defineixen com el poeta de la fotografia. La inauguració anirà a càrrec del degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, i de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón. 

  El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya posa a disposició dels col·legiats i col·legiades nous cursos subvencionats, en modalitat d'Aula Virtual, sobre resolució de conflictes, eines de Google, plans d'igualtat i gestió de l'estrès. Les places són limitades així que és imprescindible fer la preinscripció als cursos a través de cfd@periodistes.cat. Aquests cursos estan destinats a treballadors/es adscrits al Règim General, autònoms/es i persones en situació d’atur.

  Techma Busines School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, celebra la primera edició de Marketing Tech, un esdeveniment formatiu i de reflexió i networking al voltant del màrqueting digital. Se celebrarà el proper dijous, 19 de maig, al Tecnoparc de Reus de 9h a 14h, i és gratuït pels col·legiats i col·legiades.

  Si tens menys de trenta-cinc anys, pots presentar-te a les categories Periodisme Imprès, Fotoperiodisme, Periodisme Audiovisual i Periodisme Digital. Els guanyadors de cada àrea s'emportaran 5.000 euros. La convocatòria finalitza l'1 de juny del 2022. 

  Les periodistes Paulina Alejandra Ríos Olivera i Feresheteh Rafat han estat perseguides per exercir la professió en els seus països. Vine a la trobada organitzada pel Grup de Treball de Periodisme Solidari, el proper 17 de maig a les 18:30 a la seu de Barcelona.