Notícies

 • Taller d'IA a la UVic-UCC amb Enrique San Juan.

  La UVic-UCC, i concretament la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), s’ha estrenat aquest divendres com a subseu de de la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb un taller de generació de continguts d'intel·ligència artificial a càrrec de l'expert Enrique San Juan, que ha reunit 24 alumnes, de diversos perfils del món de la comunicació, en una de les aules cedides pel centre universitari. 

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha traslladat a PortAventura el seu desacord amb la gestió informativa de l’accident amb ferits que ahir es va registrar a una de les atraccions del parc temàtic, ja que des de la direcció es va impedir l’accés dels mitjans de comunicació a les instal·lacions.

  Tots els periodistes col·legiats/des esteu convidats a assistir en aquest esdeveniment que se celebrarà el pròxim 29 de febrer, a les 18.30 h, al Disseny Hub Barcelona (accés C/ Irena Sendler, 1, cantonada C/ Àvila). Si voleu participar en el qüestionari, feu-nos arribar les vostres preguntes a comunicacio@periodistes.cat. (s'adjunta plànol) 

  No et perdis la presentació de la publicació per commemorar el centenari de la ràdio a Catalunya. Vine el pròxim, 12 de febrer, a les 13:00 h a la seu del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya 10). Places limitades!

  Fernando García Mongay presenta el Congrés de Periodisme d'Osca a la seu de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La quarta tinenta d’alcalde i regidora de Polítiques Feministes de l’Ajuntament de Lleida, Carme Valls, i la presidenta del Col·legi de Periodistes- Demarcació de Lleida, Laura Alcalde, han anunciat aquest dijous el nom de les persones guanyadores de la dissetena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Es tracta de Mireia González Antó, en la categoria de premsa escrita, i Carla Mallol i Núria Vilà, en la de mitjans digitals. S’han declarat desertes les categories de Fotoperiodisme i d’Audiovisual, perquè els reportatges presentats no responen a les expectatives d’aquestes categories.

  Els guanyadors i els finalistes dels Premis Carles Rahola.

  Els XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local reconeixen els millors treballs en premsa, ràdio, tele, fotografia, informació digital, comunicació institucional i projecte de comunicació periodística.

   

  Descobreix el món de la Intel·ligència Artificial amb una visita guiada exclusiva al CCCB! El Grup de Treball de Comunicació Corporativa del Col·legi de Periodistes de Catalunya us convida a explorar l'exposició el 7 de març a les 17 hores. Places limitades!

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha organitzat per al pròxim dijous, 21 de març, un esmorzar off the record per a periodistes amb la secretària d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas, com a convidada.

  Ets un apassionat/da del cine i les sèries? Subscriu-te a la plataforma a un preu reduït de 70 euros anuals, gràcies a l'acord entre el Col·legi de Periodistes de Catalunya i Filmin. Una subscripció que es tradueix en 5,80 euros mensuals en lloc de 7 euros.

  Education First és líder mundial en educació internacional i ara t'ofereix la matrícula completament gratuïta pel programa que escullis. Cal acreditar la pertinença al Col·legi amb el carnet vigent.

  L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació ha convocat la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat per posar en valor la comunicació de proximitat i la tasca dels editors i editores. L'acte, al qual hi poden assisitir els col·legiats/des prèvia inscripció, tindrà lloc el 19 de març, a les a les 17:30h, a l'edicifi de La Pedrera del Passeig de Gràcia de Barcelona. 

   
  L'aula magna de la Casa de Cultura s'ha omplert a vessar per sentir a Vicent Partal.

  El director de Vilaweb ha opinat obertament sobre temes controvertits en la conversa que ha mantingut amb la periodista Marta Masó i que ha tancat els actes de la XII Setmana dels Rahola. 

  El fotoperiodista Bernat Armangué, en la quarta conversa de la XII Setmana dels Rahola, reivindica el periodisme local i confessa que li agradaria ser invisible per poder fer fotos “sense que s’adonessin que soc allà”.

   

  Els set protagonistes de la XII Setmana dels Rahola

  Llegeix les contracròniques de les converses amb Ramon Besa, Tomàs Alcoverro, Bernat Armangué i Vicent Partal i de la taula rodona amb Carme Martínez, Clara Jordan i Sílvia Espinosa, i torna a gaudir-ne a través del nostre canal de youtube.

  Els guanyadors es faran públics el dijous 29 de febrer, en el transcurs de la gala de lliurament dels guardons, que serà conduïda per Andreu Juanola i Manel Vidal, membres de La Sotana.