Notícies

 • Nous webinars i cursos cada setmana!

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi t'ofereix cursos online i webinars que pots fer des de casa: aprofita aquests dies per aprendre i ampliar el teu currículum! 

  Et recomanem recursos útils que et facilitaran la feina, tant si estàs cobrint la pandèmia com si vols estar informat de les últimes notícies. Contribueix i envia'ns les teves! Actualitzat [27/03/20].

  Us agradaria reorientar la trajectòria professional? Necessiteu que us aconsellin sobre la vostra situació laboral? Els nostres professionals us resoldran els dubtes i atendran les vostres consultes per videoconferència, telèfon o correu electrònic. Deixeu-vos assessorar!

  Des del departament de Comunicació de Mossos d'Esquadra es recomana que els professionals de la comunicació que cobreixin informació en la via pública aquests dies vagin correctament acreditats pels seus mitjans i portin el braçal o armilla identificativa amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de la seva feina. Si no es disposa d'aquests elements, se sol·licitarà la credencial de periodista i un document acreditatiu del mitjà, on especifiqui que s'està treballant aquell dia. Aquesta recomanació és la que ha traslladat el servei de premsa de Mossos d'Esquadra al Col·legi de Periodistes, com a entitat que posa a disposició dels professionals de la informació aquests elements identificatius, amb la voluntat de facilitar la feina dels periodistes al màxim. En aquesta notícia també podreu descarregar el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19.

  Dolors Montserrat és diputada al Parlament Europeu pel Partit Popular i forma part del grup del Partit Popular Europeu (PPE). El pròxim dimarts 2 de juny a les 10:00h participarà en una trobada telemàtica amb periodistes col·legiats. Places limitades!

  El Memorial Joan Gomis es convoca des de l'any 2006 amb l'objectiu de recordar la figura de Joan Gomis i el seu compromís i treball en favor de la pau i els drets humans i contra la pobresa, l'exclusió social i les desigualtats Nord-Sud. Els guardons tenen una dotació econòmica de 1.500 euros. 

  La pròxima conversa organitzada pel Col·legi de Periodistes la dedicarem a conèixer com s'ho han fet els fotoperiodistes per aconseguir les imatges en temps de coronavirus. Quina o quines seran les imatges que d'aquí un temps ens serviran per a recordar la pandèmia de la COVID-19? Quines dificultats han tingut per fer la seva feina? En parlarem dijous 28 de maig, a les 10:00 hores amb el fotògraf Emilio Morenatti, les fotoperiodistes Ana Jiménez i  Cristina Calderer i la periodista de RTVE confinada a la conca d'Òdena, Marta Sugrañes. La moderació anirà a càrrec del també fotoperiodista i membre de la Junta per Tarragona, David Oliete.

  Les entrevistes al científic Pere-Joan Cardona i a l'actriu Sílvia Bel es podran seguir online i tancaran el cicle que organitza la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural del Casino de Manresa.

  El programa de l'Investigative Journalism for Europe té l'objectiu d'ajudar investigacions periodístiques transnacionals d'interès públic. El fons donarà un milió d'euros entre les convocatòries "Ajuda a la investigació" o "Ajuda a la publicació". 

  Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Antoni Comín són diputats al Parlament Europeu per Junts per Catalunya-Lliures per Europa i formen part dels no inscrits. El pròxim dimarts 26 de maig a les 10:00h participaran en una trobada telemàtica amb periodistes col·legiats. Places limitades!

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya posa a disposició d'aquelles entitats, organitzacions o empreses que ho necessitin, un nou servei que permet la possibilitat de fer rodes de premsa virtuals. El servei consisteix a posar a disposició una plataforma, amb l’assistència tècnica necessària, i s'ofereix a més la possibilitat d'afegir els serveis d'un periodista col·legiat que s'encarregui de la coordinació. 

  La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acordat ajornar la festa anual de les Petxines de la Informació, que havia de celebrar-se al juny al Teatret del Serrallo.

  Jorge Buxadé és diputat al Parlament Europeu per Vox i membre del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR). El pròxim dimarts 19 de maig a les 10:00h participarà en una trobada telemàtica amb periodistes col·legiats. Places limitades!

  Santi Nolla, director de Mundo Deportivo; Danae Boronat, periodista del grup MEDIAPRO; Lluís Mascaró, director adjunt del diari Sport; Marta Ramon, periodista a Esports RAC1 i Toni Romero, director de l'Esportiu participen el pròxim 21 de maig, a les 17:00h, en una nova sessió del cicle "Converses Confinades". La moderació anirà a càrrec de Coia Ballesté, vicedegana i presidenta de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Places limitades!

  Ja pots recuperar la conversa confinada amb Núria Bacardit, delegada de TV3 a la Catalunya Central, Quico Sallés, periodista a El Món, Pep Elias, cap de comunicació de l’Ajuntament d’Igualada, Xavier Ribera, periodista freelance, i Albert Caballé, coordinador de Canal Taronja Anoia. Una conversa virtual moderada per Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la voluntat de conèixer de primera mà com van viure i com s’ho van fer els periodistes per informar en aquesta situació de confinament tant extrema. Cal recordar que la conca d’Òdena ha patit el confinament més dràstic de Catalunya. Si t'ho vas perdre, ara ho pots recuperar!

  El col·legiat i reimpulsor de l’Acadèmia de Llengua Catalana ha mort als 91 anys. L'actual junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol donar tot el seu suport a familiars, amics i companys del periodista.