Notícies

 • El planeta està sacsejat des de fa més d’un any per la pandèmia del Covid-19. Des del primer dia, periodistes, informadors gràfics, fotoperiodistes i la resta de professionals que treballen en l’àmbit de la comunicació han estat al peu del canó per informar puntualment de l’evolució d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social. Ha quedat demostrat, una vegada més, que els periodistes són professionals essencials. El periodisme és imprescindible en democràcia, encara més en moments de crisi com l’actual. Amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, denunciem que s’hagi aprofitat la pandèmia per agreujar i intentar normalitzar pràctiques antidemocràtiques. Algunes, ja es venien produint, com hem denunciat nombroses vegades, però s’han accentuat fins a límits extremadament preocupants perquè retallen la llibertat de premsa i, per tant, el dret a la informació de la ciutadania.

   

  El Col·legi de Periodistes col·labora amb l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya en una trobada amb els corresponsals a Brussel·les per analitzar en quin punt es troba la Unió Europea. L'acte es podrà seguir el pròxim divendres 7 de maig a les 9:30 h. a través del canal de YouTube del Col·legi. 

  El reportatge interactiu del diari Ara, La infertilitat: l’altra cara de la maternitat, i el treball de Maldita.es, WhatsApp, un chatbot para luchar contra la desinformación, han estat nominats com a finalistes del guardó European Press Prize en la categoria d'innovació. Durant el proper mes de juny s'anunciarà el treball guanyador.

  Coneix les eines per relacionar-se amb els mitjans de comunicació, elabora el teu propi pla de comunicació o descobreix recursos per produir contingut gràfic. Els col·legiats i col·legiades teniu descomptes especials en els cursos que organitza el Col·legi de Periodistes. 

  La trobada "Off the Record" amb Tomàs Alcoverro.

  El veterà corresponsal Tomàs Alcoverro comparteix les seves experiències amb una dotzena de periodistes en el primer "Off the Record" organitzat a Girona des de l'inici de la pandèmia

  La sisena edició del Simposi de Llibertat del premsa va donar inici amb un minut de silenci pels dos periodistes assasinats a Burkina Faso.

  Aquest divendres 7 de maig a les 18 hores, dintre del cicle d’entrevistes Periodisme Sud tindrem l’oportunitat de parlar amb el director de la revista 5W i escriptor, Agus Morales. L’encarregada en aquest cas de mantenir la conversa serà la periodista ebrenca Júlia Albesa. Serà una entrevista telemàtica que tothom qui vulga podrà seguir pel canal de YouTube del CPC. Si es vol participar fent alguna pregunta al convidat es pot fer el mateix divendres a través del xat de YouTube o si ja sabeu què us interessa saber del nostre convidat, podeu fer arribar ja la vostra pregunta al correu: ebre@periodistes.cat.

  El president de la demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí, s’ha reunit amb l’alcalde de Deltebre, Lluís Solé, i amb el regidor de Mitjans de Comunicació, Carlos Serra, per tal de conèixer el projecte comunicatiu que es vol potenciar des de la població deltaica.

  Mar Gallego, Ot Serres i Alba Ripoll han estat els autors de les obres guanyadores.

  Els cànons de bellesa, la covid i el maltractament infantil són els temes protagonistes dels treballs guardonats.

  El periodista Josep Corbella, especialista en ciència i salut, va ser el convidat ahir al cicle ‘Pessics de Vida’, que organitzen conjuntament la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa. Corbella va conversar amb la periodista Montserrat Xixons sobre la seva trajectòria de més de 30 anys posant en valor la ciència a la societat. 

  L'acord entre el Col·legi de Periodistes i l'empresa AFISEC Serveis Empresarials permet beneficiar els col·legiats i col·legiades de la confecció de la declaració de la renda a preus especials. La campanya de la renda 2020-2021 es va iniciar el passat dimecres 7 d'abril, i finalitza el dimecres 30 de juny. 

  El passat 27 d’abril el Col·legi de Periodistes de Catalunya va homenatjar els exdegans i exdeganes que han encapçalat la institució en els seus trenta-cinc anys d'història. L'acte va ser presidit per Joan Maria Morros, actual degà del Col·legi, acompanyat per les intervencions dels exdegans/es Salvador Alsius, Joan Brunet, Sebastià Serrano, Josep Carles Rius, Josep Maria Martí Neus Bonet. També van assistir-hi la M. H. Sra. Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya i l'Hble. Sra. Ester Capella, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya dona el seu condol a les famílies dels periodistes David Beriain i Roberto Fraile. Lamentem molt la pèrdua de dos companys de professió mentre exercien la seva feina. 

  Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme Amenaçat'. La jornada que tindrà lloc els dies 26 d'abril i 3 de maig, i que organitzen el Col·legi de Periodistes i la Universitat de Lleida, l'inaugurarà el degà del col·legi Joan Maria Morros, i la clouran els periodistes Neus Bonet, de Catalunya Ràdio i Josep Cuní de Cadena Ser.

  Et convidem a assistir virtualment a l'acte-homenatge als exdegans del Col·legi de Periodistes de Catalunya el pròxim dimarts 27 d'abril, a les 18:00h. 

  Tot i que ha estat un any complicat a causa de la pandèmia, la producció literària no s'ha aturat. Amb motiu de la jornada, hem elaborat un vídeo recopilatori amb les novetats editorials dels col·legiats i col·legiades. El Col·legi de Periodistes de Catalunya us desitja una molt bona diada de Sant Jordi!