Notícies

 • Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes i Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, han signat aquest matí un conveni que també permetrà lluitar contra la desinformació, especialment en els col·lectius més vulnerables.

  El pròxim dimarts 1 de desembre a les 9:30h reflexionarem sobre la contribució dels periodistes per combatre la desinformació i estendre l’educació mediàtica en verificació digital entre la ciutadania. A l'inici de l'acte, Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes; Nereida Carrillo, periodista col·legiada i Robert Riley, Cònsol General dels EUA a Barcelona, presentaran la plataforma Learn to Check. Segueix el debat a través de Youtube.

  Egara Formació organitza un curs subvencionat de 15 hores sobre la Llei de protecció de dades, gratuït per als col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Les places són limitades així que és imprescindible fer la preinscripció al curs. 

  Nous webinars i cursos cada setmana!

  El Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi t'ofereix cursos online i webinars que pots fer des de casa: aprofita aquests dies per aprendre i ampliar el teu currículum! 

  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra
  • Foto:
   Anna F. / Aj. Torredembarra

  Un article sobre l'arribada de la indústria petroquímica a Tarragona fa mig segle guanya el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer del Camp de Tarragona; un reportatge radiofònic de Roger Escapa sobre Berlín 30 anys després de la caiguda del Mur s’emporta el de Periodisme Turístic; el de Comunicació Local recau en Arnau Martínez per un article sobre la grip espanyola publicat al NW Reus; i el nou premi de Fotoperiodisme és per a David Oliete per una imatge sobre l’explosió a IQOXE distribuïda per Associated Press.

  El passat 18 d'octubre es van filtrar les noves mesures de flexibilització del Govern de la Generalitat de Catalunya repecte la pandèmia. Joanjo Pallàs, Neus Tomàs, Fàtima Llambrich i Rafel de Ribot conversaran sobre la publicació de les filtracions, des de diferents perspectives. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 25 de novembre a les 17:00h i es podrà seguir de manera telemàtica. Caldrà inscripció prèvia.

  La periodista col·legiada Anna Bosch rebrà el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2020 concedit per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) el proper divendres 27 de novembre a les 12:30h. L'acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del Col·legi. Els col·legiats i col·legiades podran assistir a una trobada exclusiva amb Bosch el mateix dia a les 10h. Cal inscripció prèvia.

  El portal Verificat, el primer fact-checker de Catalunya, posa la lupa a les declaracions dels candidats de les eleccions catalanes de 2021 i llança una campanya de crowdfunding per poder contractar més periodistes de cara a la campanya electoral.

  Dos propostes televisives i una de premsa escrita presentats pels periodistes i col·legiats, Andreu Prunera i Dani Sainz de Aja, i un tercer presentat pel seu coordinador Lluís González, són els treballs que es repartiran els guardons del VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, atorgat per la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC. Cal recordar que en aquesta edició, gràcies a la col·laboració econòmica de l’empresa Repsol, es quadrupliquen els diners destinats a guardons i es repartiran per primer cop un segon i un tercer premi.

  El jurat de la XXXIII edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics avui els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria, els guanyadors de les quals es donaran a conèixer divendres, 20 de novembre, en una gala presentada per Queco Novell, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa per TAC12 i Ona La Torre.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya conjuntament amb la Paeria de Lleida participa en aquesta iniciativa amb l'objectiu  de promoure la igualtat de gènere. Poden optar els treballs periodístics que difonguin experiències per a la igualtat de gènere, publicats en els mitjans de comunicació, en format paper o digitals, d’àmbit local, català i estatal amb presència a Lleida entre l’1 de gener i el 31 de desembre.

   

  Carles Rahola i Llorens.

  Els guardons estan convocats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i estan dotats amb un total de 8.000 euros

  Els treballs es poden presentar fins al 8 de gener de 2021 i la seva recepció es farà exclusivament a través del correu electrònic premiscarlesrahola@periodistes.cat 

  Fins al 13 de novembre es recolliran a través del correu electrònic secretaria-tarragona@periodistes.cat les candidatures a Petxina Tancada, Petxina Oberta i Petxina Km. 0 que proposin els nostres col·legiats i col·legiades.

  El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull l’exposició de fotoperiodisme més reconeguda a escala mundial, organitzada per Photographic Social Vision. Els col·legiats i col·legiades podreu visitar l'exhibició de manera gratuïta des del 13 de novembre fins al 20 de desembre.

  Rosa Maria Calaf, periodista col·legiada amb una dilatada trajectòria; Ernest Urtasun, vicepresident del grup dels Verds/ALE i Cristina Gallach, secretària d’Estat d’Afers Exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib participen en el diàleg que organitza l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. L'acte es podrà seguir a través del seu canal de YouTube el pròxim 17 de novembre a les 18:30h.

  Diferents organitzacions de professionals de la informació, entre les quals hi ha el Col·legi de Periodistes de Catalunya, signen un document on es denuncia que s'està aprofitant la pandèmia per a generalitzar les cobertures per pool, i on es demana fer rodes de premsa, muts i "canutazos" amb garanties de seguretat.