Notícies

 • Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Els col·legiats i col·legiades podran gaudir d'un nou servei d'assessorament que entrarà en funcionament el pròxim dimecres 27 de setembre. Es podran fer consultes presencialment, videoconferència, telèfon o correu. 

  El document és una mostra més del col·lectiu periodístic per exigir respecte i llibertat a la feina de tots els professionals que treballen als mitjans de comunicació.

  '
  '

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya posa a disposició dels col·legiats i col·legiades la possibilitat de canviar el domini del seu correu electrònic, d'una manera fàcil i senzilla. 

  Representants del món de la cultura, l’art, el pensament, l’ecologisme i el periodisme van reflexionar ahir vespre, a Manresa, sobre la necessitat que la ciutadania es comprometi per transformar la societat. L’acte forma part del programa “Cosmògraf”.

  El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, prendrà part del cicle d’esmorzars off the record entre persones d’interès informatiu i col·legiats/des que vol impulsar la junta de Tarragona del CPC.

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes us convoca a la trobada de Nadal que es realitzarà el pròxim dijous, 13 de desembre de 2018, a les 20.00 hores a la seu del Col·legi, al carrer August, 5 1er-1a de Tarragona.

  El programa eduCAC té com a objectiu fomentar l’esperit crític de l’alumnat davant els continguts que reben i ajudar-los a detectar les notícies falses. El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·laborarà amb tallers pràctics que impartiran periodistes col·legiats/des a les escoles i als instituts sobre com detectar les fake news i afrontar la desinformació.

  El cicle “Doblement invisibles” vol visibilitzar i divulgar les contribucions i els sabers de catorze dones que els relats històrics no han valorat suficientment pel fet de ser dones. Les jornades es desenvoluparan fins al mes de novembre de 2018, i es faran en set sessions, cadascuna de les quals reivindica dues dones destacades en un mateix camp a través de conferències impartides per persones expertes.

  Aconsegueix el llibre que repassa la Transició democràtica espanyola a través de les vivències d'un grup de periodistes de l'època. Els 15€ que costa el llibre aniran destinats a l'organització d'acció medico-humanitària, Médicos Sin Fronteras. 

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari modera una taula rodona emmarcada dins del segon cicle del Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona el pròxim dimecres 28 de novembre a les 18:30h a la seu de Barcelona del Col·legi. Participen el novel·lista gràfic, Didier Kassaï i Nicolás Valle, periodista de TV3. 

  L'ADPC celebra la 25 edició dels premis que pretenen promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els i les professionals que amb la seva tasca diària ajuden a construir una comunicació sense biaixos sexistes. L'acte de lliurament tindrà lloc el pròxim divendres 23 de novembre a les 19:00h a l'Auditori del CaixaForum de Barcelona. També s'entregarà la IV edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic. 

  T’interessa generar continguts efectius amb el mòbil, millorar les tècniques d’expressió oral i escrita, conèixer les narratives multimèdia i perfeccionar l’organització d’esdeveniments? Vols treure profit del periodisme de dades, descobrir la transformació de la publicitat digital, treballar l’edició de fotos i vídeos o el llenguatge que cal usar a Twitter i Facebook? Trobaràs tot això i molt més al Centre de Formació del Col·legi de Periodistes!

  Aquest dissabte al vespre va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, amb el patrocini de Repsol i la participació de la presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, com a membre del jurat. 

  El programa eduCAC té com a objectiu fomentar l’esperit crític de l’alumnat davant els continguts que reben per les diferents pantalles i fomentar un bon ús dels dispositius. El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·laborarà amb tallers pràctics que impartiran periodistes col·legiats/des a les escoles i als instituts sobre com detectar fake news i s’endegarà una campanya de conscienciació adreçada al conjunt de la ciutadania.
   

  Ponents del Dia de la Premsa Comarcal 2018

  El divendres 16 de novembre se celebrarà el Dia de la Premsa Comarcal a l'Auditori del Movistar Centre de Plaça Catalunya. Els ponents de l''edició d'enguany seran Carme Pigem, arquitecta guanyadora del Premi Pritzker; Sor Lucia Caram, activista social i religiosa i Josep Maria Mainatproductor de televisió i membre de La Trinca.