• Aprèn a fer infografies fàcils per a xarxes socials

  Objectius del curs

  Aquest curs proposa utilitzar criteris infogràfics per millorar la comunicació en xarxes/internet.

  L’objectiu principal del curs és donar a conèixer eines i recursos online i facilitar criteris per seguir desenvolupant l’aprenentatge un cop finalitzat el curs, per aplicar fórmules i solucions infogràfiques que ajudin els alumnes a resoldre problemes de comunicació en xarxes i en d’altres contextos, periodístics o no.

  La informació en forma d’imatge arriba millor als nostres usuaris. És per això que cada cop és més important conèixer eines que ens permetin fer infogràfics, gràfics animats i interactius, convertir les nostres fotos en imatges interactives i fer i editar petits vídeos. En aquest curs aprendrem a fer servir quatre eines fonamentals, totes gratuïtes, molt senzilles i intuïtives i sortirem amb quatre petites infografies realitzades.

  Programa

  PRIMERA PART: TEORIA I DOCUMENTACIÓ

  • Què és infografia: clàssica i de Visualització de Dades
  • Tipologies: estàtica, animada, interactiva
  • Perquè és útil per a les xarxes? Posicionament i viralitat
  • Estratègies: el que és correcte i el que no s’ha de fer mai
  • Tipologies de xarxes i diferents formats
  • Principals programes gratuïts i democràtics (on line)

  SEGONA PART: DESENVOLUPAMENT DE 4 INFOGRAFIES

  • CANVA
  • VENGAGGE
  • VISME
  • INFOGRAM

  Metodologia

  A la primera part, el curs combina l’anàlisi i la reflexió col·lectiva basada en exemples i contraexemples de tots els punts teòrics desenvolupats. A la segona part, amb exercicis previs de planificació manual i esbós (Sketching/Storytelling) a cada cas, s’explicaran les quatre aplicacions programades i les seves possibilitats, mentre es van realitzant quatre infografies on es desenvoluparan les tipologies estàtiques, animades i interactives, totes elles per a xarxes/internet. 

  En finalitzar la sessió, els participants rebran indicacions per a continuar el seu procés d’aprenentatge, amb un arxiu d’informació i recursos útils per seguir treballant.

  Requeriments

  • Material per a fer esbossos: paper, llapis, retoladors, goma, etc.
  • Ordinador portàtil (per accedir a recursos online) i fer les infografies
  • No calen coneixements de disseny gràfic ni de programes informàtics
  • Smartphones

  Destinataris

  El curs és útil principalment per a aquelles persones que gestionen informació, treballen amb dades, expliquen històries a la xarxa i necessiten disposar d'eines visuals fàcils i operatives per fer arribar millor el seu missatge o el de les seves empreses als usuaris. Especialment útil per: periodistes, social media managers, community managers, gabinets de comunicació, agències de premsa, comunicadors d’organitzacions, estudiants de Periodisme o de Comunicació Audiovisual i tota mena de professionals que vulguin disposar de més eines i recursos gràfics senzills d'aplicar a l’hora de presentar llur informació.

  Professors

  Jordi Català Domínguez

  Periodista.Infògraf especialitzat en Comunicació Visual, Disseny Gràfic, Infografia per a l’Empresa, Enogastronomia, Màrqueting Visual, Big Data i Visualització a Xarxes Socials. Ha estat jurat dels European Design Awards, edicions 2014 i 2016. Amb estudis d’Arquitectura a l’ETSAB (UPC) i Medievalista. Pioner de la infografia a Espanya. Va crear el departament d'Infografia a El Periódico de Catalunya, on va ser Redactor en Cap. Va ser responsable d'infografia de l'etapa espanyola de Le Monde Diplomatique i de la revista del RACC. Ha col·laborat també amb El País a Catalunya. Actualment treballa com a consultor infogràfic i de màrketing de continguts visuals per a institucions, consultories de comunicació i empreses. És docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), EINA Centre Universitari de Disseny i Art, Universitat de Vic (UVic), formador a l’IL3 Universitat de Barcelona (UB), i Tecnocampus de Mataró. També ha estat professor associat a la Universitat Pompeu Fabra, a Elisava i a BAU.

  Preus

  Col·legiats
  43,00€
  Col·legiats en atur
  Gratuït
  Red de Colegios Profesionales de Periodistas
  43,00€
  Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra
  43,00€
  Associacions i estudiants de periodisme
  75,00€
  Tarifa pública
  85,00€

  Edicions futures

  Catalunya Central

  Plana de l'Om, 6 08241 Manresa
  25/02/2019 (15:00 a 20:00)
  5 hores
  Català
  * El periode d’inscripció començarà 30 dies abans de l’inici del curs