• Aprèn a redactar textos persuasius

  Objectius del curs

  La comunicació empresarial en molts casos té caràcter persuasiu. Busquem ser convincents quan escrivim un e-mail i volem que el destinatari faci alguna acció, quan redactem un article per a un bloc i volem que ens segueixin llegint o quan gestionem xarxes socials i aspirem a interactuar amb els usuaris, entre d’altres situacions.

  A través d’aquest curs, els participants coneixeran quins mecanismes d’escriptura fan que la comunicació sigui més convincent i aprendran a redactar textos persuasius adaptats a les seves necessitats professionals.

  Programa

  • Què cal fer abans de començar a escriure?
  • Les possibles estructures d’un text persuasiu
  • Recursos lingüístics per fomentar la persuasió
  • Redacció d’e-mails persuasius
  • Redacció persuasiva a les xarxes socials
  • Redacció persuasiva en la recerca de feina
  • Anàlisi de casos reals

  Metodologia

  Les classes combinaran l’exposició de conceptes teòrics amb exercicis pràctics, tant en català com en castellà. Es buscarà la participació dels alumnes en tot moment per tal de potenciar l’aplicació dels casos d’estudi al seu dia a dia professional i personal. A més, s’oferiran recomanacions de millora personalitzades per a cada assistent.

  Requeriments

  Es recomana un nivell mínim de coneixement de la llengua equivalent al C. És recomanable disposar d’un ordinador portàtil o una tauleta per realitzar els exercicis pràctics. Cas de no tenir-ne, es podran redactar sobre paper.

  Destinataris

  Professionals de qualsevol disciplina que utilitzen l’escriptura en el seu dia a dia i estan interessats en ser més persuasius.

  Professors

  Montse Sanahuja Rubí

  Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Pompeu Fabra. Grau en estratègia i creativitat publicitària per la UPF. Postgrau en comunicació política per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en direcció de màrqueting i anàlisi del consumidor per la Universitat Oberta de Catalunya. Professora associada a la UPF i a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (UAB). Assessora de comunicació i formadora en habilitats de comunicació per a empreses privades i organismes públics.