• Aspectes claus d'un projecte empresarial

  Ús del mètode Canvas a través del joc amb Lego Serious Play

  Objectius del curs

  En aquest taller els participants construiran una visió global de 360º del propi negoci o projecte empresarial identificant les àrees estratègiques de millora, a través de la fusió de la metodologia Canvas amb Lego Serious Play™.

  Es construirà una versió en 3D amb les peces de Lego dels 9 aspectes del model de negoci proposats a la metodologia Canvas: clients, proposta de valor, canals de distribució, fonts d’ingressos , relació amb els clients, recursos clau, activitats clau, aliances clau i estructura de costos.

  La clau radica en què quan construïm models a mà amb les peces de Lego som capaços de plasmar pensaments i sentiments als quals no accediríem simplement de forma verbal, generant així noves idees i solucions als reptes de l'organització amb tota naturalitat.

  Programa

  • Introducció als aspectes que treballa el model Canvas
  • Dinàmica experiencial amb les peces de Lego, tot seguint la metodologia Lego Serious Play
  • Recollida i treball d’integració de l’experiència

  Metodologia

  Lego Serious Play™ és una metodologia de facilitació desenvolupada entre el MIT de Massachussets (EEUU) i el departament de I+D de Lego (Dinamarca). És ideal per unir equips, planificar projectes, dissenyar estratègies o resoldre conflictes. Està dissenyada per a generar processos creatius i d’innovació a través del joc seriós.

  Destinataris

  Persones emprenedores que tinguin un projecte empresarial i que volen aprofundir en els aspectes clau del propi model de negoci.

  Professors

  Silvia Marteles Moreno

  Psicòloga i Coach Sistèmica. Experta en Desenvolupament d’organitzacions i capacitats, gestió del coneixement, avaluació de projectes i desenvolupament local. És docent del programa TIC Laude per a joves emprenedors de la UAB. Formadora i facilitadora de processos utilitzant metodologies participatives innovadores com Capacity Works© o Lego Serious Play©. L’ús de Lego Serious Play© requereix d’una certificació que va aconseguir a Londres el 2014 amb Robert Rasmussen.