• Claus per al reportatge digital

  Objectius del curs

  El reportatge ja no es restringeix al text il·lustrat amb fotografies o gràfics. Els entorns digitals exigeixen continguts adequats per a lectors que volen solucions més obertes. Hi ha una varietat molt gran de recursos que permeten produir aquests continguts d’una altra manera. El curs ofereix un compendi molt complet d’aquestes possibilitats a la vegada que és una oportunitat per a la pràctica real amb les eines més avançades.

  Programa

  • Noves fonts i captura de la informació
  • Nova escriptura: l’hipertext en la informació periodística
  • Recursos per al periodisme mòbil
  • Infografia simple amb eines digitals gratuïtes
  • Mapes i línies de temps
  • Publicació digital

  Metodologia

  Explicacions per part del docent combinades amb la pràctica immediata dels assistents.

  Requeriments

  Les persones que hi participin han de ser usuaris avançats d’Internet i hauran d’assistir al curs amb un ordinador.

  Destinataris

  Periodistes que necessiten adaptar les seves habilitats a l’entorn digital i que volen tenir capacitat d’oferir nous continguts als mitjans.

  Professors

  Joan Carreras Goicoechea

  JANQUIM. Amb aquest nom es coneix a les xarxes digitals l’escriptor Joan Carreras. Actualment és professor de Periodisme Digital a la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i consultor freelance. Va treballar gairebé dos anys a la redacció digital del 3/24 com a etapa final d’una dècada a la televisió pública catalana, on va assumir la Direcció Corporativa de Gestió del Coneixement després de dirigir el canal 33 i el K3, encapçalar el llançament dels canals digitals i assistir la programació de les diverses cadenes. Va ser el creador i primer director de l’informatiu infantil Info-K. Carreras té experiència en la comunicació institucional i política i ha publicat a diversos mitjans catalans. És autor de sis llibres, l’últim dels quals és la novel·la “Carretera secundària” (Proa, 2012), que va ser considerada “el millor llibre de l’any escrit en català” (Josep Lambies, TimeOut).