• Com aconseguir subscriptors per al teu mitjà digital

  Objectius del curs

  Una de les estratègies més importants en el model de negoci dels mitjans digitals és la de la diversificació de les vies d’ingressos. És molt arriscat dependre només d’una via, com per exemple la publicitat, segons s’ha pogut comprovar a molts mercats.

  En aquest sentit, el camí que ofereix més possibilitats i l’alternativa que s’està confirmant com a més efectiva per aconseguir nous ingressos és la dels usuaris a través de subscripcions o altres fórmules on aporten diners al mitjà.

  Aquest curs pretén mostrar estratègies seguides per mitjans de tot el món per augmentar els ingressos procedents dels usuaris.

  S’analitzaran tendències generals i es repassaran casos concrets on els mitjans estan aconseguint subscriptors, socis o donants.

  Programa

  • Els usuaris, una nova via d’ingressos pels mitjans. Tendències generals del mercat.
  • La connexió amb l’audiència, element clau de l’estratègia del mitjà. Lliçons i bones pràctiques.
  • Tipus de subscripcions digitals: subscriptors, membres i donants.
  • Anàlisi de casos concrets: The New York Times, The Guardian, De Correspondent, eldiario.es, El Correo i Diari ARA, entre d’altres.

  Metodologia

  El taller s’imparteix en una sessió de cinc hores on es combinaran elements teòrics amb la revisió de casos concrets i bones pràctiques en aquest àmbit.

  Destinataris

  Responsables de mitjans que vulguin implementar o millorar la seva estratègia per aconseguir generar ingressos per part dels usuaris. Emprenedors en mitjans digitals que vulguin treure el màxim profit possible a la relació amb la seva audiència. ​Qualsevol periodista, estudiant o professional de la comunicació interessat en entendre els canvis que s’estan produint en el model de negoci dels mitjans. 

  Professors

  Ismael Nafría Mitjans

  Periodista, escriptor, consultor, professor i conferenciant especialitzat en mitjans digitals. Autor del llibre La reinvención de The New York Times (2017) i editor del butlletí setmanal Tendenci@s sobre mitjans digitals. Va ser periodista en residència al Knight Center for Journalism in the Americas de la Universitat de Texas a Austin durant el curs 2016-2017. Prèviament va treballar com a director de continguts digitals i d’innovació digital al Grup Godó (2008-2016) i com a subdirector de continguts de Prisacom (2005-2008). www.ismaelnafria.com

  Preus

  Col·legiats
  43,00€
  Col·legiats en atur
  Gratuït
  Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra
  43,00€
  Associacions i estudiants de periodisme
  75,00€
  Tarifa pública
  85,00€

  Edicions futures

  Barcelona

  Rambla Catalunya, 10 08007 Barcelona
  05/11/2018 (15:30 a 20:30)
  5 hores
  Català
  * El periode d’inscripció començarà 30 dies abans de l’inici del curs