• Com millorar les notes de premsa i tenir presència als mitjans

  Curs on line sense restricció horària

  Objectius del curs

  Les dinàmiques actuals de les redaccions, amb un enorme volum de feina a realitzar entre cada cop menys persones, obliga a ser molt més creatiu en el moment de crear una nota de premsa adaptada a les necessitats dels mitjans i, per tant, tenir més possibilitats d’èxit perquè sigui difosa o que resulti realment útil als periodistes que la reben.

  Aquest curs on line es centra, d'una banda, en les notes i rodes de premsa i els nous formats digitals per estar en contacte amb els mitjans i guanyar visibilitat en ells, i d'una altra banda, en adaptar els nostres continguts per convertir‐los en quelcom molt més atractiu. Veurem com des dels canals de comunicació propi (com un blog, xarxes socials, podcast o un canal a Youtube) podem produir contingut que els periodistes agrairan i consumiran.

  Programa

  1. Abans de contactar amb periodistes. Aprendrem a gestionar les dades de contacte dels periodistes i classificar‐los per trobar aquells més adients per a cada moment. Veurem com treure el màxim profit a eines tan senzilles com el propi Gmail o Outlook.

  2. Capficats en la nota de premsa. Farem un repàs a les diferències entre les actuals notes de premsa i les més ‘clàssiques’ i quines característiques poden afavorir entrar als mitjans de comunicació.

  3. Preparem una roda de premsa online. Com adaptem la clàssica roda de premsa al format digital? Tractarem tant la prèvia, com la pròpia roda de premsa (parlarem d’eines com Zoom o Meet) i la post (què fer quan s’ha acabat? Què passa amb els periodistes que no han estat ‘en directe’?)

  4. Creació de contingut digital. Cada cop s’ha de ser més atractiu perquè els mitjans de comunicació (i els ciutadans) ens parin atenció. La segona part del taller estarà dedicada a les noves eines digitals i com, amb poc esforç, podrem crear contingut molt més visual i atractiu que a més es pot compartir amb els mitjans i que serà més interessant per als periodistes. Parlarem d’idees, narratives digitals i eines relacionades amb la comunicació de l’entitat:

  a. Web i Blog. Pensem que tot el que posem a la web i al blog genera enllaços que es poden compartir amb els mitjans

  b. Eines digitals. Aprendrem com crear de manera senzilla nous continguts com gràfics i infografies interactives, mapes i línies del temps. Ho podrem compartir directament a xarxes socials, al nostre blog o directament com a nota de premsa

  c. Xarxes socials. Quin és el format perfecte per atreure atenció i generar interacció amb els nostres seguidors?

  d. Youtube. Imagina que en comptes d’una roda de premsa llarga pots compartir declaracions i informacions en vídeos curts amb els mitjans o amb la ciutadania. No és complicat i veurem quines serien bones idees

  e. Podcast. Si no volem dedicar tant de temps com editant un vídeo, podem optar pel podcast, una altra nova narrativa que ens pot ajudar a guanyar terreny als mitjans de comunicació

  Metodologia

  El curs combina l’exposició de conceptes amb exemples.

  L'horari indicat al marge dret és orientatiu. Com els vídeos estan enregistrats, l'alumnat pot accedir als materials els dies i hores que prefereixi fins a la data de finalització del curs.

  Destinataris

  Dirigit a periodistes i responsables de comunicació que volen millorar la redacció de notes de premsa i la realització de rodes de premsa i conèixer els nous formats que dominen l’anomenat màrqueting de continguts. Professionals experimentats que volen adaptar la seva feina als nous canvis.

  Professors

  Adrián Caballero Escusol

  Periodista freelance. Subdirector del Report.cat, el setmanari digital del Col∙legi de Periodistes. Durant dos anys va ser cap de comunicació de Nacions Unides Espanya (ANUE) i en l’actualitat és professor d’Eines Digitals a la UOC i creador de continguts al podcast i canal de Youtube Simple Política.

  Preus

  Col·legiats
  20,00€
  Col·legiats en atur
  10,00€
  Col·legiats - Jubilats
  10,00€
  Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra
  20,00€
  AMIC - Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació
  30,00€
  Associacions i estudiants de periodisme
  35,20€
  Tarifa pública
  40,00€

  Edicions obertes

  Internet

  Internet
  01/08/2024 (17:00 a 19:00)
  30/08/2024 (17:00 a 19:00)
  4 hores
  Català
  Inscriu-te