• Comunicació i Gastronomia

  Objectius del curs

  La gastronomia és notícia. Alguns dels millors cuiners mundials són catalans. Diaris com The New York Times els han dedicat portades. Alguns mitjans de comunicació han creat espais dedicats exclusivament a la gastronomia, i proliferen les empreses d'alimentació que confien en un gabinet de comunicació per promocionar els seus productes. Per contra, hi ha pocs periodistes especialitzats en la temàtica, i hi ha camí per recórrer. En el curs es tractaran els aspectes bàsics a tenir en compte si es vol optar per aquesta especialització.

  Programa

  • Com difondre les notícies sobre alimentació? A qui interessen i per què?
  • Com redactar les informacions gastronòmiques (notícia i reportatge).
  • Com tractar la informació sobre gastronomia des d'un gabinet de comunicació?
  • Quines són les fonts de les notícies sobre gastronomia?
  • Entrevista a un cuiner amb estrella Michelin.
  • Futur de l'especialització

  Metodologia

  El curs combinarà l’explicació dels diferents temes amb abundants exemples que permetran acostar a la pràctica les qüestions tractades. A la part final, es comptarà com a convidat amb un destacat cuiner que serà entrevistat conjuntament pels participants amb l’objectiu d'extreure'n un titular exclusiu per als alumnes, que es podria convertir en notícia de qualsevol dels mitjans de comunicació actuals.

  Destinataris

  Periodistes interessats en gastronomia i en la possibilitat d'obrir-se camí amb noves temàtiques. El curs s'adreça a tots els nivells, tant els que tenen experiència en aquest sector com als que no. I tant per als que voldrien dedicar-se als gabinets i la comunicació corporativa com els que volen treballar en qualsevol tipus de mitjà, perquè la comunicació gastronòmica ofereix un ventall ampli de possibilitats.

  Professors

  Trinitat Gilbert Martínez

  Periodista especialitzada en gastronomia, ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys, i ha col·laborat en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Fa classes de l'assignatura Taller de Reportatge a la Universitat Pompeu Fabra i és professora de l'assignatura Comunicació gastronòmica al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del Cett-UB. Actualment, col·labora en el diari ARA amb temes de gastronomia, societat i educació i també en la revista digital www.etselquemenges.cat.​