• Crea el teu canal de TV on line

  Objectius del curs

  Les noves eines multimèdia són una potent arma comunicativa. Durant els últims mesos hem assistit a una eclosió de periodistes independents que realitzen streamings en temps real de notícies i els mostren en canals com XorisFM (Grècia), Free Syria, OnTV (Egipte), Tomalatele (Madrid) o Peoplewitness (internacional), entre d’altres, que a més permeten interactuar amb l’audiència a través del xat. També s’ha convertit en un fet habitual seguir notícies en temps real a través del streaming que ofereixen les webs de mitjans com Al Jazeera, Reuters o El Pais. Es pot trobar més informació en aquest reportatge, en aquesta entrevista o en aquesta llista de suggeriments per a mitjans i periodistes.

  En aquest taller pràctic s’ensenyaran les eines necessàries per crear un media center virtual: concretament, una televisió online i poder retransmetre en directe o en diferit informació en format vídeo. Els participants aprendran a realitzar livestream (emissió en viu), a muntar en directe i, a més, a vincular el canal amb els mitjans socials que tinguin actius.

  Programa

  • Introducció a les eines multimèdia lliures i gratuïtes que permeten gestionar material audiovisual
  • Creació d’un canal de TV online
   • Eines per fer livestreaming
   • Muntatge de diversos streamings en un canal de TV online
   • Programació en cua
   • Eines per monitoritzar streams
  • Edició de vídeos: subtitulat, retolació, etiquetatge, música

  Metodologia

  La sessió tindrà format de taller en el qual s’aniran presentant i posant en pràctica les diferents eines.

  Requeriments

  Els participants han d'assistir amb un ordinador portàtil al qual s’hagi instal·lat prèviament el programa XSplit. Es pot obtenir gratuïtament a http://www.xplit.com/get/. El taller està especialment enfocat al treball d'estudi i es partirà d'imatges enregistrades prèviament. Els participants que assisteixen amb un smartphone i/o càmera poden fer proves d'enregistrament, tot i que el curs no s’orienta a la presa d’imatges sinó al seu tractament i difusió.

  Destinataris

  Aquest taller està especialment orientat a periodistes, responsables de comunicació d'organitzacions que realitzin esdeveniments (conferències, congressos, tallers) i que vulguin retransmetre'ls des d'un únic canal. També està obert a qualsevol persona que vulgui explorar aquesta nova àrea comunicativa.

  Professors

  Lucrecia Baquero Ramos

  Llicenciada en Ciències Polítiques i Màster en Noves Tecnologies (UNED) i curs en Marketing Digital per l’ICEDM. Ha treballat com a guionista multimèdia i copywriter editorial. Ha estat consultora de comunicació on line i gestora de projectes web a Addgrupo. Membre cofundadora decontenidosenred, dedicada als projectes de consultoria, investigació i comunicació online. És editora i coordinadora de la publicació infantil minúscula. Imparteix cursos de comunicació i promoció on line.

  Clara Alba Pérez

  Llicenciada en Periodisme. Treballa en el sector editorial i les noves tecnologies des de 2003. Cofundadora i codirectora de la revista d’art digitalmínima. Ha coordinat el Màster en Edició Digital de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha treballat com a consultora web de projectes culturals, d'edició i noves tecnologies per Abilbo Concept. Membre cofundadora decontenidosenred, dedicada als projectes de consultoria, investigació i comunicació online. És editora i coordinadora de la publicació infantil minúscula. Imparteix cursos d’edició, comunicació i tecnologia.