• Crea i edita vídeos amb el mòbil - Nivell avançat

  Curs Presencial

  Objectius del curs

  Ja saps gravar i editar amb el teu mòbil però encara dubtes sobre com plantejar els teus rodatges? Et perds en els detalls tècnics que farien que els teus vídeos amb el mòbil quedessin perfectes? En aquest curs abordarem dues qüestions que t’ajudaran a donar el pas endavant definitiu en les teves creacions.

  D’una banda, aprofundirem en els diferents tipus de vídeos que podem gravar amb el mòbil i practicarem les tècniques associades: entrevistes, testimonis, tutorials, vídeo en vertical, video-selfies… Tot enfocat a produir vídeos més ràpidament, pensats per a ser viralitzats a les teves xarxes preferides.

  En segon lloc, en aquest curs tractarem aspectes tècnics que donaran als teus vídeos gravats i editats amb el mòbil el to professional que busques: subtítols, logotips/mosques, caretes d’entrada i sortida, música de fons...

  Aquest curs està adreçat tant a usuaris del sistema operatiu Android com iOS (Apple).

  Programa

  • Storytelling per als teus vídeos amb el mòbil: tipus de vídeos, recursos necessaris i com rodar-los amb el mòbil, pas a pas.
  • Postproducció bàsica i avançada: chyrons, subtítols, logos i textos animats, mosques...
  • Altres recursos per als nostres vídeos: rètols, caretes d'entrada i sortida, música de fons... Aprendrem a crear aquests recursos tant amb el mòbil com amb un PC per afegir-los als nostres vídeos.
  • Fluxes de treball al mòbil: treballar combinant diverses apps versus treballar combinant PC amb el mòbil.

  Metodologia

  El curs tindrà un format de taller amb una part teòrica combinada amb les pràctiques que hauran de fer els alumnes. Al final de cada sessió s'analitzaran les peces realitzades pels participants durant el curs per tal de compartir aprenentatges.

  Requeriments

  Important: per a treure profit d'aquest curs cal tenir unes nocions mínimes d'edició per tall amb el mòbil amb alguna de les aplicacions següents: Kinemaster, LumaFusion, PowerDirector, Adobe Premiere Clip, iMovie o similar. A més del telèfon i/o tauleta, també resulta recomanable assistir a les sessions amb un ordinador portàtil.

  Destinataris

  Aquest curs va adreçat específicament a persones que:

  • Ja graven petites peces amb el seu mòbil però volen millorar la factura de les seves produccions.
  • Treballen en mitjans web o audiovisuals i volen fer servir el seu smartphone o tauleta com a una eina de treball àgil i lleugera.
  • Treballen en una empresa, ONG o agència de comunicació i volen elaborar continguts de qualitat en format vídeo per als seus clients.

  Professors

  Jordi Flamarich Zampalo

  Periodista i consultor en comunicació digital, especialitzat en noves formes de narrativa i continguts per a dispositius mòbils. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies, ja sigui escrivint sobre la xarxa en mitjans de comunicació escrits o bé com a responsable de mitjans digitals. Com a docent, ha format en periodisme mòbil a redaccions i periodistes d’Espanya i Amèrica Llatina, i imparteix regularment cursos de capacitació i ús de tecnologies mòbils en entorns professionals. També col·labora amb la Universitat Oberta de Catalunya com a responsable de l’assignatura Disseny de productes interactius multidispositiu.