• Creació de vídeos professionals amb el mòbil

  Objectius del curs

  El vídeo és el nou rei d'Internet: el contingut més consumit en smartphones i tablets. A més, es pot viralitzar fàcilment a través de les xarxes socials. Dominant les aplicacions (apps) i tècniques adients, amb un smartphone es poden produir vídeos d'excel·lent qualitat, equiparable a l'obtinguda amb un equip de gravació professional.

  Els participants en aquest curs aconseguiran que els seus enregistraments amb el mòbil o la tauleta deixin de semblar amateurs i aprendran a elaborar peces amb qualitat professional, aptes tant per difondre a través de mitjans com per satisfer les necessitats audiovisuals de la seva organització o client.

  NOTA: Aquest curs està adreçat tant a usuaris del sistema operatiu Android com iOS (Apple).

  Programa

  • Coneix bé la teva càmera. Característiques tècniques dels smartphones
  • Tècniques bàsiques i avançades de vídeo mòbil
  • Edició i muntatge al mòbil o tauleta. Post-producció bàsica
  • Exportació i compartició dels vídeos
  • Pràctica i treball en equip

  Metodologia

  El curs tindrà un format de taller amb una part teòrica combinada amb exercicis pràctics que hauran de fer els alumnes. Es mostraran exemples de vídeos realitzats amb mòbil/tauleta i s'analitzaran les peces realitzades pels participants durant el curs per tal de compartir aprenentatges.

  Requeriments

  Els assistents al curs han de portar el seu propi dispositiu (Android o iOS), amb prou espai d'emmagatzematge disponible per a fer les pràctiques i instal·lar les següents aplicacions:

  • Usuaris Android:

         -Cinema FV-5 Lite

         -Lapse it

         -Microsoft Hyperlapse

         -Quik

         -Legend

         -PowerDirector

  • Usuaris iOS (Apple):

         -Hyperlapse

         -Quik

        -Legend

        -iMotion

        -iMovie

  Destinataris

  Aquest curs va adreçat específicament a persones que:

  • Treballen en mitjans web o audiovisuals i volen aprendre a fer servir el seu smartphone o tauleta com a una eina de treball àgil i lleugera.
  • Treballen en una agència de comunicació i volen començar a elaborar continguts en format vídeo per als seus clients.
  • Treballen en una empresa o ONG i volen enregistrar peces sobre el terreny per difondre després al web de la seva institució o a les xarxes socials.
  • Són periodistes freelance i volen ampliar la seva cartera de serveis sense una gran despesa en material tècnic.

  Professors

  Jordi Flamarich Zampalo

  Periodista i consultor en comunicació digital, especialitzat en noves formes de narrativa i continguts per a dispositius mòbils. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies, ja sigui escrivint sobre la xarxa en mitjans de comunicació escrits o bé com a responsable de mitjans digitals. Com a docent, ha format en periodisme mòbil a redaccions i periodistes d’Espanya i Amèrica Llatina, i imparteix regularment cursos de capacitació i ús de tecnologies mòbils en entorns professionals. També col·labora amb la Universitat Oberta de Catalunya com a responsable de l’assignatura Disseny de productes interactius multidispositiu.