• Curs avançat de comunicació inclusiva i no sexista

  Sessió on line en directe

  Objectius del curs

  Aquesta formació vol fer una mirada pràctica sobre la comunicació inclusiva i no sexista. A través de recursos presentats per la docent, s’analitzaran notícies, webs, textos legals com contractes, i també fotografies, cartells, vídeos, infografies, etc. Aquestes anàlisis mostraran errors que no es veuen normalment (comunicació sexista, perpetuació de rols de gènere i estereotips, etc.), s’explicarà com evitar-los i s’oferiran eines per produir continguts, tant escrits com audiovisuals, amb mirada inclusiva i no sexista.

  Programa

  • Per què és important la comunicació inclusiva i no sexista
  • El llenguatge escrit: propostes bàsiques
  • El llenguatge audiovisual: una imatge val més que mil paraules
  • Rols i estereotips de gènere a través de la comunicació
  • Anàlisi d’exemples
  • Solucions i trucs de comunicació inclusiva i no sexista

  Metodologia

  Aquesta formació combinarà la teoria i la pràctica. Es treballarà de manera àgil, dinàmica i fomentant la participació.

  Destinataris

  Totes aquelles professionals del periodisme i de la comunicació que volen incorporar una perspectiva de gènere en el seu treball. A totes aquelles persones que comuniquen, sigui amb notícies i informacions, o amb textos legals, contractes, creació d’infografies, vídeos,etc.

  Professors

  Sílvia Llombart Monner

  Periodista, docent i consultora en comunicació, especialista en comunicació inclusiva i no sexista. Sòcia fundadora de la cooperativa La Sembra, agència de comunicació social. Va ser directora de laMalla.cat, cap de planificació editorial no diària a Prisacom i responsable de nous projectes digitals a LaVanguardia.com