• Edició de gènere

  Curs Presencial

  Objectius del curs

  Els objectius d’aquest curs se centren en aportar les nocions bàsiques per evitar el sexisme en les informacions escrites, orals i audiovisuals. Identificarem les múltiples violències simbòliques que legitimen unes informacions discriminatòries per a les dones i per a qualsevol persona que no s’identifica amb el subjecte ‘home’. La perspectiva de gènere interseccional és una necessitat comunicativa que cal assolir en tot el procés informatiu.

  Programa

  • La comunicació feminista
  • El sistema sexe/gènere
  • Estereotips i rols de gènere
  • De la violència simbòlica a les agressions sexuals
  • Llenguatge inclusiu i no sexista

  Metodologia

  El curs combina l’exposició de conceptes amb exemples i casos d’estudi i exercicis pràctics.

  Destinataris

  Totes aquelles professionals del periodisme i de la comunicació que volen incorporar una perspectiva de gènere en el seu treball. Aquest curs aportarà la perspectiva necessària per identificar el sexisme i les discriminacions que transmeten les informacions i ser més conscients de les eines necessàries per eliminar qualsevol tipus de discriminació, ja sigui per raó de sexe, de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de religió, entre altres.

  Professora:

  Isabel Muntané Rodríguez

  Periodista feminista. Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Col·laboradora en diferents mitjans de comunicació; professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinadora del Màster i el Postgrau en Gènere i Comunicació de la mateixa Universitat. Guardonada amb el Premi Aspàsia 2019 en defensa de l’equitat de gènere i menció especial del jurat del Premi 25N de l’Ajuntament de Barcelona del 2016, juntament amb Violeta García, per ‘Dones valentes: agents d’una informació no masclista sobre les violències sexuals’.