• Edita vídeos professionals amb el mòbil

  Curs sense restricció horària. Durada: 1 mes

  Objectius del curs

  Dominant les aplicacions i les tècniques adequades, amb un smartphone es poden produir vídeos d’excel·lent qualitat, equiparable a l’obtinguda amb un equip d’enregistrament professional. Els participants en aquest curs aconseguiran que els seus enregistraments amb el mòbil deixin de semblar amateurs i aprendran a elaborar peces amb una qualitat professional.

  NOTA: Aquest curs està dirigit tant a usuaris del sistema operatiu Android com iOS (Apple).

  Programa

  . Com gravar vídeos de qualitat amb el mòbil

  . Domina la teva càmera: característiques tècniques dels smartphones

  . Tècniques bàsiques i avançades de vídeo amb el mòbil

  . Tipus de plans i el seu ús

  . Narrativa: quins tipus de vídeos triomfen a les xarxes?

  . Aplicacions per gravar i editar vídeo amb el mòbil

  . Accessoris: quin és l'equip mínim necessari?

  Metodologia

  El curs tindrà un format eminentment pràctic. Es combinarà l’exposició teòrica a través de vídeos enregistrats i materials en diferents suports amb la realització d’exercicis per part de l’alumne que consistiran en la producció d’un vídeo utilitzant l’app recomanada durant el curs.

  Es calcula que l’alumne haurà de dedicar un mínim de 5 hores de treball personal per realitzar els exercicis, al marge de les 3 hores de docència programades. Disposarà de diverses setmanes per repassar la documentació, veure els vídeos tutorials, fer els exercicis i presentar-los al professor que els revisarà de forma individual.

  L’horari indicat al marge dret és purament orientatiu. Com els vídeos estan enregistrats, l’alumne pot fer el curs al seu ritme, els dies i hores que prefereixi, respectant només les dates de lliurament dels treballs i la de finalització del curs.

  Requeriments

  El curs es desenvoluparà a través de la plataforma Moodle. Per poder tenir accés, l’alumne rebrà, abans de l’inici del curs, un correu electrònic amb les dades de registre, un cop hagi completat el procés d’inscripció.

  Els assistents al curs han de disposar d’un Smartphone amb suficient espai d’emmagatzematge disponible per poder fer les pràctiques (Android o iOS) (mínim 500MB).

  Per poder obtenir el certificat d’assistència, cal haver vist els vídeos i realitzat els exercicis.

  Destinataris

  Aquest curs va dirigit específicament a persones que:

  . Treballen en un mitjà i volen aprendre a usar el seu Smartphone com a una eina de treball àgil.

  . Treballen en una agència de comunicació i volen elaborar continguts en format vídeo per als seus clients.

  . Treballen en una empresa o organització i volen enregistrar peces sobre el terreny per difondre després al web o a les xarxes socials.

  . Són periodistes freelance i volen ampliar la seva cartera de serveis sense una importat despesa en material tècnic.

  Professors

  Jordi Flamarich Zampalo

  Periodista i consultor en comunicació digital, especialitzat en noves formes de narrativa i continguts per a dispositius mòbils. Ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l’àmbit d’internet i les noves tecnologies, ja sigui escrivint sobre la xarxa en mitjans de comunicació escrits o bé com a responsable de mitjans digitals. Com a docent, ha format en periodisme mòbil a redaccions i periodistes d’Espanya i Amèrica Llatina, i imparteix regularment cursos de capacitació i ús de tecnologies mòbils en entorns professionals. També col·labora amb la Universitat Oberta de Catalunya com a responsable de l’assignatura Disseny de productes interactius multidispositiu.