• Eines per editar imatges on line

  Objectius del curs

  En aquest curs coneixerem diverses eines que ens ajuden a treballar el món de la imatge, bàsic per comunicar millor, i ens faciliten la nostra feina diària. Aprendrem a editar imatges online d’una manera ràpida i intuïtiva, crear collages informatius, generar bàners i imatges a mida per a les xarxes socials, fer captures de pantalla i editar-les, etc. Totes les eines que es proposen són gratuïtes.

  Programa

  1. Edició d’imatges online amb un editor d’imatges online fàcil i intuïtiu.

  • Aprendrem a editar imatges, crear collages amb elements propis, text, etc. I també a incloure el nostre logo a les nostres imatges per evitar que les robin.

  2. Captura de pantalla i edició de les imatges capturades.

  • Podrem fer captures de pantalla, totals o del sector que desitgem, incloure-hi text, formes, fletxes, ressaltar zones concretes, enfocar o desenfocar trossos de la imatge, etc.

  3. Creació de bàners i imatges per a xarxes socials.

  • Aprendrem de manera molt fàcil i intuïtiva a elaborar imatges de la mida adequada per a cada xarxa social amb text, imatges, icones, el nostre logo, etc.

  4. Recursos gratuïts per treballar.

  • Per crear les nostres imatges necessitem fotos, icones, pictogrames, etc. Descobrirem un seguit de repositoris on trobarem un munt de material que podem fer servir de manera gratuïta i sense problemes legals.

  Metodologia

  Aquest curs està plantejat d'una manera entenedora, clara, dinàmica i eminentment pràctica. Totes les eines que es presentin s’explicaran pas a pas, se’n posaran exemples i els assistents practicaran amb elles fent exercicis reals per dominar-les en acabar el curs.

  Requeriments

  Cal assistir amb un ordinador portàtil.

  Destinataris

  Totes aquelles persones que comuniquen a la xarxa i són conscients que la imatge és cada cop més important, i al mateix temps tenen necessitat de simplificar tots els processos d’edició i creació de suports visuals.

  Professors

  Sílvia Llombart Monner

  Periodista, docent i consultora en comunicació, especialista en comunicació inclusiva i no sexista. Sòcia fundadora de la cooperativa La Sembra, agència de comunicació social. Va ser directora de laMalla.cat, cap de planificació editorial no diària a Prisacom i responsable de nous projectes digitals a LaVanguardia.com