• Finances bàsiques gamificades

  Aprèn què li passa al teu negoci, com planificar les teves despeses i fer pressupostos

  Objectius del curs

  El treball freelance ha estat sempre una sortida professional freqüent per als periodistes i comunicadors en general, però la crisi ha fet créixer el nombre de persones que treballen per compte propi. Així mateix, cada vegada més els joves recent graduats contemplen el treball autònom com una via d’inserció al món laboral.

  Els impostos i la gestió de la comptabilitat es delegen a un gestor fiscal professional que sovint no ens explica com va el nostre negoci. Fins i tot, de vegades, no sabem com arribar a final de mes. Per això, ara més que mai, és vital saber què passa al nostre negoci per poder sobreviure.

  Aquest curs ofereix uns coneixements elementals per poder interpretar els números que ens dona el gestor, trucs i idees per reduir despeses, i sobretot, fer una bona planificació per no quedar-nos en números vermells.

  Programa

  • Què és el compte de resultats i per a què serveix
  • Com analitzar els principals comptes de despeses i d’ingressos
  • Què ens explica el marge brut i la xifra de negocis
  • Com interpretar les dades del gestor per prendre el control de les nostres finances
  • Diferència entre pagament i despesa fixa o variable
  • Diferència entre un Pressupost de tresoreria i un Pressupost de despeses
  • Com planificar els diners amb criteri
  • Com analitzar els pics de tresoreria i fer-ne un bon seguiment per no quedar-se en números vermells

  Metodologia

  És un curs de finances online totalment gamificat, d’unes 10 hores aproximadament que podràs fer al teu ritme on trobaràs vídeos, exercicis, jocs, reptes i sorpreses. També hi haurà un xat intern amb la professora per poder fer preguntes, resoldre dubtes i/o compartir idees amb la resta de participants.

  Com els vídeos estan enregistrats, l’horari indicat al marge és merament indicatiu i l’alumnat es pot connectar a les hores que prefereixi i el curs estarà disponible des del 6 de novembre fins al 4 de desembre.

  Destinataris

  Professionals autònoms o petits empresaris que volen entendre les seves finances d’una forma senzilla per poder prendre el control financer del seu negoci.

  Professors

  Elisa Martínez Benito

  Diplomada en Ciències Empresarials, té una llarga trajectòria professional com a financera en tot tipus d’empreses, des de petit comerç fins a grans multinacionals. ​Imparteix formacions de finances bàsiques en ​institucions, ​u​niversitats, entitats financeres i empreses privades.​ És la creadora de Finanpolis, un mètode que permet aprendre finances bàsiques de manera senzilla i divertida.