• Flourish: comunica de manera creativa amb infografies en línia

  Objectius del curs

  Vivim en el món de la immediatesa i necessitem que els nostres articles siguin llegits en el menor temps possible. Construïm bones històries però no aconseguim compartir-les en xarxes socials. Has pensat si la teva comunicació és creativa? Potser si afegeixes infografies en línia que es puguin compartir i et permetin sintetitzar la informació, el lector connecti més amb la teva història. Flourish pot ajudar-te. És una eina completa (versió freemium) per realitzar infografies interactives digitals sense necessitat de conèixer codis de programació.

  Programa

  • Què és i per a què serveix
  • Tipologies (línies, barres, cercles, taules, mapes…)
  • Com preparar un document .csv per a abocar les dades
  • Eines bàsiques fins a crear un story
  • Personalització: crear estil propi, animació, formats, exportació
  • Pràctica final
  • Breu explicació d'avantatges de la part premium

  Metodologia

  Hi haurà una part teòrica on es definiran les diferents opcions per desenvolupar l’eina. A la part pràctica, es realitzarà un exercici en comú per crear un story amb una infografia d'exemple. És necessari abans de la classe donar-se d'alta en la plataforma amb el compte bàsic-free (https://flourish.studio).

  Destinataris

  Periodistes i altres professionals interessats a conèixer la infografia en línia per organitzar millor la informació, i de manera més comprensible, el contingut de la notícia en un blog o en el seu mitjà digital. No és necessari conèixer codi html ni tenir conceptes professionals de disseny.

  Professora
  Bárbara M. Díez

  Periodista i infografista especialitzada en comunicació creativa i disseny gràfic. Ha treballat en els departaments d'infografia de El Mundo, El Economista, Negocio&Estilo de vida, i la revista Altaïr. Actualment, té el seu propi estudi de comunicació creativa i realitza tallers i xerrades sobre l'aplicació de la infografia i el disseny gràfic com a valor fonamental en la comunicació.