• Gestió i retoc de fotografies amb Lightroom

  Objectius del curs

  El teu arxiu fotogràfic s'ha fet massa gran i et costa trobar el que busques? Vols fer un bon retoc a les teves fotos però el Photoshop és massa complicat per a tu? Necessites administrar fàcilment les imatges de la teva web o xarxa social? Si has respost afirmativament una o diverses d’aquestes preguntes, aquest curs t’ofereix la solució als teus problemes.

  El programa de gestió i retoc digital Adobe Photoshop Lightroom és una de les eines més utilitzades tant en l'àmbit professional com amateur per administrar el treball fotogràfic. Amb aquest software es cobreixen pràcticament totes les necessitats de qualsevol usuari: edició; retoc digital pràctic i molt potent; geolocalització de les imatges; impressió i presentacions multimèdia; arxiu, etc. Lightroom permet un flux de treball àgil, intuïtiu i molt pràctic per a qualsevol format fotogràfic inclòs el Raw. Aquest ens permet treballar amb molta més qualitat que el jpg i, per tant, poder treure major rendiment a les nostres imatges.

  L'objectiu del taller és oferir als participants el domini del software tractat i posar-los en disposició d’efectuar una millora general en la gestió de l'arxiu fotogràfic i la qualitat de les imatges, ja sigui propi o del mitjà per al qual treballen.

  Programa

  • Presentació d’Adobe Photoshop Lightroom i del flux de treball en fotografia
  • El format Raw
  • L'equip informàtic
  • Introducció a Lightroom 5. Creació de catàlegs i importació d'arxius
  • El mòdul Biblioteca. Arxiu i edició del material
  • El mòdul Revelar. Retoc de les imatges
  • Els mòduls de sortida: Impressió, Projecció, Llibre i Web

  Metodologia

  Es combinen les explicacions del professor amb les pràctiques que es realitzaran a classe.

  Requeriments

  Cal assistir a classe amb un ordinador portàtil amb el programa instal·lat. Es pot aconseguir una versió gratuïta de prova a: http://www.adobe.com/es/products/photoshop-lightroom.html.

  Destinataris

  Totes aquelles persones, professionals o amateurs que realitzen producció fotogràfica i que necessiten un mètode pràctic d'arxiu i retoc de les seves imatges. El curs s’adreça especialment a aquelles que volen una solució integral, assequible i de fàcil aprenentatge.

  Professors

  Sergio Ruiz Gordillo

  Fotògraf freelance amb 16 anys d’experiència, dedicat a diverses facetes dins del camp de la imatge professional. Com a temes destacats, tracta la fotografia editorial, periodística, d’esdeveniments, publicitària i industrial. Col·labora amb mitjans de comunicació estatals, agències de comunicació, institucions i empreses. Imparteix cursos de fotografia de diversos nivells i disciplines.