• Instants per compartir. El periodisme a través d’imatges

  Lliçó inaugural 2013-2014

  Programa

  Lliçó inaugural 2013-2014

  Carlos (Barcelona, 1948) i Emilio Pérez de Rozas (Barcelona, 1952) són germans, periodistes i membres d’una nissaga que a través de diferents vessants de la professió ha deixat testimoni d’imatges i fets que han marcat l’actualitat al llarg de més d’un segle. Així, l’àlbum de fotos de la família Pérez de Rozas inclou instantànies tan icòniques com el retrat de Pau Casals de l’Avi Carlos, el gol d’Evaristo del pare Carlos o els Beatles de l’oncle Kike.

  En aquesta sessió, Emilio i Carlos proposen als assistents compartir aquests instants i moltes altres imatges que han format part de l’actualitat o la configuren avui dia –de Muhammad Ali, Marilyn Monroe i la Reina d’Anglaterra fins a Leo Messi i Barack Obama– i fer un recorregut pel que ha estat i el que és el Periodisme en el nostre món.

  Per al Centre de Formació i Desenvolupament aquest acte –més una xerrada entre amics que una sessió acadèmica– és alhora un punt de trobada a l'inici del nou curs i una oportunitat per compartir lliçons del passat i idees per al present.

  Professors

  Carlos Pérez de Rozas i Arribas

  Periodista. Des de 1976 és professor de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (1976-1992), a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (1992-2013) i a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya). Col·laborador de l'estudi Cases i Associats, de Mundo Deportivo, 8TV, TV3, Barcelona Televisió i Catalunya Ràdio. Va començar la seva carrera professional l’any 1970 a la revista Destino. Des de 1975 fins a 1986 va exercir diversos càrrecs de responsabilitat a l'àrea de disseny del Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya i l'edició catalana del diari El País. A El Periódico de Catalunya va formar part de l'equip fundador, l'estiu de 1978. Des de 1986 fins el 2008 va treballar a La Vanguardia, integrat en l'equip directiu que va gestionar el canvi de format i disseny de l’any 1989. Des d’aleshores i fins el 2008, va ser director adjunt d’art d’aquest diari. L’any 1992 i amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, va col·laborar en la transformació de Mundo Deportivo. A Cases i Associats ha dut a terme projectes en grups de comunicació d'Europa i Amèrica Llatina.