• Intel·ligència artificial aplicada als mitjans

  Sessió on line en directe

  Objectius del curs

  L'objectiu d'aquestes dues sessions és explicar l'ús que es fa de la Intel·ligència Artificial i l'Aprenentatge Automàtic en les redaccions periodístiques. La primera sessió servirà per conèixer què significa l'automatització de continguts en l'àmbit periodístic i quines són les experiències nacionals i internacionals més destacades. Durant la segona sessió, s'exposaran en profunditat dos estudis de cas d'àmbit nacional per tal d'abordar els reptes i les oportunitats d'aquesta tecnologia aplicada als mitjans de comunicació i les eines que es poden fer servir.

  Programa

  Sessió 1 (3h)

  • Una aproximació a la Intel·ligència Artificial i l'Aprenentatge Automàtic
  • Com s'aplica aquesta tecnologia en les redaccions periodístiques?
  • Un repàs d'experiències nacionals i internacionals

  Sessió 2 (3h)

  • Estudis de cas d'àmbit nacional: RTVE i CCMA
  • Usos i eines
  • Reptes i oportunitats de la IA aplicada als mitjans

  Metodologia

  És un curs en línia en directe de 6 hores, que combina la teoria amb exemples reals.

  Destinataris

  Periodistes de premsa escrita, ràdio, televisió i mitjans digitals que volen adquirir coneixements i habilitats en l’automatització de continguts. També està adreçat a consultors, professionals de gabinets de comunicació o treballadors dels departaments de comunicació i màrqueting que vulguin explorar formes d’aplicar la intel·ligència artificial.

  Professors

  Susana Pérez Soler

  Periodista i doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Professora de Comunicació digital a la facultat Blanquerna-URL. Estudia la manera en què la tecnologia transforma el periodisme i escriu sobre transformació digital a publicacions especialitzades.