• Introducció al Guió de Ficció

  Escola d'Estiu - Curs Presencial

  Objectius del curs

  L'objectiu d'aquest curs és establir i aprendre les bases teòriques bàsiques per a iniciar-se en el desenvolupament d'històries de ficció i en l'escriptura de guions cinematogràfics i televisius.

  Programa

  • Realitat versus ficció. Persona versus personatge.
  • La premissa dramática i la premissa temàtica.
  • Els personatges: columna vertebral i caracterització.
  • L'estructura clàssica: el paradigma de Syd Field.

  Metodologia

  La metodologia del curs combina una part teòrica essencial amb una part pràctica, que comprèn el visionat i anàlisi de curtmetratges.

  Destinataris

  El curs està adreçat a professionals i estudiants vinculats a la comunicació que tinguin interès en les narratives audiovisuals i que vulguin iniciar-se en el desenvolupament d'històries de ficció i en l'escriptura de guions cinematogràfics i televisius.

  Professors

  Elena Serra i Domínguez

  Guionista, script editor i docent de guió de cinema i televisió freelance. Com a guionista ha escrit diversos llargmetratges i sèries de televisió, entre els quals destaquen el telefilm Cala Reial (2003), els llargmetratges Romasanta, la caza de la bestia (2004), Prime-Time (2008) i Salaam Barcelona (2009) i les minisèries Tramontana Blur (2018) i Tres Flores sin Piedad (2018). Com script editor ha treballat en més de quaranta pel·lícules per a productores independents i pel Centre de Desenvolupament Audiovisual-ICEC. Com a docent de guió imparteix classes a diferents escoles i universitats, entre les quals destaquen l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), la Universitat de Lleida, i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), de la qual també és tutora dels treballs de fi de grau (TFG). Realitza col·laboracions, seminaris i tallers en altres universitats i centres culturals internacionals. Actualment escriu els guions del llargmetratge de ficció Poker Face i del llargmetratge d’animació Noches de duende y luna.

  Preus

  Col·legiats
  34,00€
  Col·legiats en atur
  Bonificació completa prèvia sol·licitud
  Col·legiats - Jubilats
  17,00€
  Red de Colegios Profesionales de Periodistas
  34,00€
  AMIC - Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació
  51,00€
  Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra
  34,00€
  Associacions i estudiants de periodisme
  60,00€
  Docents Educació Primària, Secundària o altres etapes educatives
  68,00€
  Tarifa pública
  68,00€

  Edicions obertes

  Barcelona

  Rambla Catalunya, 10 Principal 08007 Barcelona
  07/07/2021 (10:00 a 14:00)
  4 hores
  Castellà
  Inscriu-te