• Introducció a la postproducció audiovisual

  Motion graphics i visual effects

  Objectius del curs

  L'augment del consum audiovisual i les diferents formes de visualitzar-lo -en la pantalla d'un ordinador, un mòbil, un televisor o una consola- ha disparat la demanda de periodistes amb coneixements específics sobre animació, tractament de la imatge en moviment i composició audiovisual. Les innovacions tecnològiques aplicades al sector audiovisual han possibilitat noves línies de treball. Aquest curs pretén ser una introducció acurada per a tots els professionals de la comunicació que vulguin descobrir les possibilitats comunicatives d’ aquest llenguatge.

  Aquestes tècniques es poden aplicar en diferents terrenys, com ara el cinema, la televisió, el disseny de videojocs o la publicitat en pantalla. Els projectes audiovisuals combinen, cada vegada més, diferents disciplines i eines, com són el 3D, les imatges reals, l'stop motion, la rotoscòpia, etc., les quals demanen coneixements avançats dels professionals de la comunicació, l'animació i l'edició. Aquest curs ofereix les eines que es necessiten per assolir noves fites en un ofici on la narració audiovisual i les noves tecnologies són cada vegada més imprescindibles.

  Programa

  1. - Introducció a la postproducció audiovisual. Relació entre Premiere i After Effects

  2. - Animació tipogràfica i shape layers. Disseny de kirons, caretes i animacions de text

  3. - Retoc de color i efectes especials

  4. - Estabilització i tracking

  5. - Masterització i publicació

  Metodologia

  Les classes tenen una orientació totalment pràctica basada en la interacció constant entre formador i participants.

  Requeriments

  Calen coneixements bàsics de Photoshop, però no és imprescindible saber editar vídeo. Els participants han d’assistir amb ordinador portàtil amb els programes Adobe Premiere (https://helpx.adobe.com/es/support/upgrade-your-internet-explorer.html) i Adobe After Effects (https://creative.adobe.com/es/products/download/premiere) instal·lats. Es poden descarregar versions de prova de 30 dies dels hipervincles indicats.

  Destinataris

  Periodistes, responsables de comunicació i màrqueting i, en general, tots aquells professionals interessats a millorar les seves competències i habilitats en comunicació audiovisual digital per obrir-se noves perspectives.

  Professors

  Joan Guasch Cadoñanos

  Graduat superior en disseny gràfic per Elisava (Universitat Pompeu Fabra) i Directing workshop a la New York Film Academy (NYFA). Professor de Postproducció Audiovisual del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha treballat com a dissenyador gràfic, postproductor, director i colorista freelance per a agències de publicitat i clients internacionals. Ha dirigit nombrosos videoclips, guardonats en diferents festivals.