• Jornada "Noves Narratives"

  Repensant el periodisme multimèdia i multiplataforma

  Objectius del curs

  Aquesta jornada, organitzada amb les periodistes Nereida Carrillo i Sílvia Majó, pretén conèixer experiències de mitjans i també de professionals independents en relació amb els nous formats i suports de narració periodística.

  Descobrirem el potencial periodístic de la il·lustració, els mapes, les eines de geolocalització, les línies temporals, la infografia o les eines per narrar en les xarxes socials, així com els elements que caracteritzen l’escriptura periodística als telèfons intel·ligents i a les tauletes.

  Programa

  Els convidats explicaran com han posat en pràctica noves formes periodístiques de narrar la informació utilitzant infografies, vídeos, imatges i diferents eines (Storify, línies temporals, Thinglink i altres) i també pel que fa a les publicacions a través de les aplicacions per a mòbils i tauletes.

  Ponents:

  • Saül Gordillo, cap de continguts digitals d'El Periódico de Catalunya
  • Víctor Pascual, analista de dades i consultor de visualització de dades
  • Idoia Sota, CEO d'Acuerdo
  • Jordi Àvila, activista gastronòmic de la Revista Sentits

  En aquest sentit, cal destacar que aquestes especialitzacions obren noves oportunitats professionals als periodistes i per això el Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes incorpora a la seva programació diversos cursos que aprofundeixen en aquests nous tipus de relats i les eines que calen per realitzar-los. (Noves narratives per a webs, mòbils i tauletes, Webdoc i reportatge interactiu multimedia, Usos i aplicacions periodístiques dels smartphones...)

  La jornada se seguirà via Twitter amb l’etiqueta #novesnarratives

  Destinataris

  Periodistes i professionals de la comunicació estan convidats a compartir idees i experiències amb els assistents. Tots junts explorarem els reptes i les oportunitats que s’obren avui per als mitjans amb aquests nous tipus de relats i aplicacions per a la narració periodística.