• Màrqueting de continguts i contingut generat per l'usuari

  Objectius del curs

  El usuaris fan servir les xarxes socials expressar-se, també en relació amb les empreses i les organitzacions. Cada dia es publiquen comentaris parlant de productes i serveis que han provat o volen comprar, a més de relacionar-se d’alguna manera amb les marques que els agraden: això genera el que s’anomena contingut generat per l’usuari (UGC). El màrqueting de continguts és una via per incentivar-lo i així aconseguir més comentaris positius i guanyar visibilitat online.

  Amb aquest curs es vol aconseguir:

  - Entendre els beneficis del UGC i fer-lo servir per a objectius concrets

  - Aprendre com incentivar l’usuari a generar continguts a les xarxes socials

  - Conèixer bones pràctiques de relació amb l’usuari fent servir el màrqueting de continguts

  Programa

  - Què és el UGC i per què és interessant per a les empreses i les organitzacions

  - Quina relació hi ha entre el màrqueting de continguts i el UGC

  - Tàctiques per aprofitar el màrqueting de continguts i incentivar el UGC amb exemples de Twitter, Instagram i LinkedIn

  - Exercici individual per combinar màrqueting de continguts i UGC

  Metodologia

  - Començarem amb algunes definicions teòriques de conceptes relacionats amb el UGC.

  - Després, veurem exemples d’empreses i persones que aprofiten el UGC a les seves estratègies de màrqueting i comunicació i així anirem descobrint tàctiques per incentivar a l’usuari. 

  - Al final es realitzarà un exercici individual (pot ser el cas de cada assistent o un d’hipotètic) i es repassarà en comú per treure’n millors conclusions.

  Destinataris

  Periodistes realitzant tasques a departaments de comunicació o màrqueting que vulguin conèixer millor les oportunitats que ofereixen les xarxes socials per incentivar la relació entre usuaris i empreses.

  Professors

  Eva Sanagustín Fernández

  Llicenciada en Comunicació audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Redactora web freelance especialitzada en estratègia i màrqueting de continguts. Exerceix com a tal des de 2009, però escriu continguts des de 2002. Abans, va treballar en projectes digitals a diverses agències fent-se càrrec de la gestió i producció de continguts. Ha publicat 12 llibres relacionats amb continguts, màrqueting i mitjans socials.