• Master Class: El periodista, caçador de la innovació

  Programa

  El periodista va sempre a la cacera de l’última novetat. Normalment es tracta de perseguir l’últim esdeveniment, però quan s’obre el focus i s’abasta el conjunt de la societat, el periodista es converteix en caçador d’innovació i noves tendències.

  A partir de la seva història personal, Francis Pisani proposa relatar en aquesta Master Class com el periodista pot aplicar la innovació a la seva pròpia trajectòria i forma d’actuar i quines són les grans tendències de la innovació mundial en aquest moment. Es tractaran aspectes com les condicions per al desenvolupament de la innovació o la tensió entre les ciutats intel·ligents (CitySmarting) i la participació social (Participolis). I tot plegat es posarà en relació amb els reptes i oportunitats que es presenten per als mitjans i per als periodistes.

  Professors

  Francis Pisani

  Va començar la seva carrera com a periodista seguint diferents revolucions a l’Amèrica Llatina. A mitjans dels anys 90 va intuir que era a punt d’esclatar una altra revolució, aquest cop tecnològica, i es va traslladar a Silicon Valley, on va passar 15 anys investigant les transformacions que tenien lloc i narrant-les en diversos mitjans de comunicació com El País, Le Monde, Reforma (Mèxic), The Next Web (Amsterdam) i Folha de Sao Paulo. De retorn a Europa, el 2010 va decidir reinventar-se altre cop i va posar en marxa una “volta al món de la innovació”, el projecte Winch 5 amb el qual va visitar 45 ciutats en 32 països en poc més d’un any, dedicat a investigar les condicions econòmiques, financeres i socials del desenvolupament de la innovació. Instal·lat actualment entre Barcelona, París i Mèxic, s’ha llançat a un nou projecte periodístic completament autofinançat: una volta al món en diferents etapes denominada Participolis: 20 ciutats entre gener de 2014 i abril de 2015. L’objectiu són les ciutats intel·ligents i les que s’esforcen per ser-ho. Francis Pisani és, a més, autor de diversos llibres i professor de la Paris School of International Affairs de l’Institut d’Études Politiques de París i de la WebSchoolFactory. Ha impartit cursos i seminaris per a diferents universitats, grans empreses i organitzacions.