• Masterclass: El dret de rectificació. Eines legals contra les notícies falses

  Sessió en directe

  Objectius del curs

  L’exercici del dret de rectificació per part de les persones legitimades és de gran importància en una societat que majoritàriament s’informa per les xarxes socials i per mitjans cada vegada més digitalitzats. Com sabem, la digitalització de la informació ha fet que tothom tingui la capacitat de difondre públicament informacions falses, errònies o inexactes. Per tant, la lluita contra la desinformació viral i a favor del dret a la informació veraç, des de la transparència i la neutralitat, és responsabilitat de tots.

  La nova Llei Orgànica de Protecció de Dades i Garantia dels Drets Digitals (3/2018 de 5 de desembre) ha ampliat l’àmbit d’actuació del dret de rectificació, fent-lo extensiu a les publicacions difoses a xarxes socials i amb certes especialitats en mitjans digitals.

  Programa

  . Aprendre les possibilitats que tinc si rebo un burofax exigint una rectificació

  . Aprendre les possibilitats que tinc si soc afectat per una notícia errònia, inexacta o falsa

  . Mètodes de prevenció de les rectificacions

  . Diferències entre les rectificacions exercides davant de mitjans tradicionals i davant de mitjans digitals

  . Identificar quan procedeix la rectificació

  . Identificar quan no procedeix la rectificació

  . Consell en la pràctica

  Destinataris

  Periodistes, professionals vinculats al món jurídic i assessors de l’àmbit de les comunicacions i els mitjans que volen actualitzar els seus coneixements sobre les eines legals contra les notícies falses. Altres professionals interessats en aquesta temàtica.

  Ponent
  Albert Jané Crespo
  Especialista en dret civil, mercantil i noves tecnologies i especialista en Dret de Rectificació i procediments civils contra l'Honor, la intimitat i la pròpia imatge. Soci-Director de JANÉ ADVOCATS SLP. President de l'Advocacia Jove de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. Soci Fundador i membre de la Directiva del GLOBAL LEGALTECH HUB. Membre del Consell Assessor Jove de la MUTUALIDAD DE LA ABOGACÍA.

  Activitat patrocinada per Caixabank