• Narració audiovisual per a Internet

  Objectius del curs

  La nova generació de càmeres que porten incorporades la majoria de smartphones (HDDSLR) ha revolucionat l’audiovisual per Internet. La capacitat d’aquestes màquines per enregistrar vídeo en alta definició permet crear peces amb una qualitat d’imatge excepcional. Però per passar de fer fotos a crear una narració audiovisual cal aplicar algunes pautes narratives bàsiques. L’objectiu d’aquest curs es facilitar aquests conceptes i aplicar-los en un treball pràctic.

  Programa

  • Les peculiaritats narratives del vídeo per a Internet
  • El vídeo basat en fotos o audioslideshow
  • De la imatge a la seqüència
  • La importància del so. Com treballar-lo
  • Eines i fonts d'àudio i vídeo Creative Commons
  • Formats de vídeo per a Internet

  Metodologia

  El curs està dividit en dues sessions. A la primera, de 3 hores, es tracten les claus de la narració audiovisual per a Internet. A partir dels conceptes treballats en aquesta primera part, els assistents enregistraran material i crearan els plànols narratius necessaris per fer un treball pràctic. Aquest es durà a terme a la segona sessió, de tres hores, i consistirà a muntar una peça audiovisual.

  Requeriments

  Cal assistir al curs amb un ordinador portàtil que ha de tenir instal·lats un editor de vídeo i un editor d’àudio amb el qual els participants se sentin còmodes. Si no en disposen de cap, es poden instal·lar la versió demo de Premiere per al vídeo uns dies abans de la segona sessió, així com Audacity, software lliure, per a l’edició de l’àudio. El curs no es destinarà a l’ensenyament de les eines d’edició sinó a la narrativa.

  Destinataris

  El curs serà d’utilitat per a qualsevol periodista que vulgui conèixer les claus de la narració audiovisual per a Internet. Està especialment aconsellat per a fotògrafs que vulguin ampliar el seu camp d’activitat.

  Professors

  Eva Domínguez Martin

  Periodista multimèdia. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Interactive Telecommunications per la Universitat de Nova York i doctora per la Universitat Ramon Llull. Ha estat redactora al Diari de Barcelona i El Periódico de Catalunya, redactora en cap multimèdia a La Vanguardia Digital i coordinadora de projectes digitals a Planeta d'Agostini Online i GEC. Des de fa anys combina la seva activitat com a freelance, la docència i la investigació en l'àmbit de les narratives digitals aplicades al periodisme.