• NewPaper: la premsa i la revolució digital

  Programa

  A partir del seu llibre “NewPaper. Cómo la revolución digital transforma la prensa“, Albert Montagut explicarà el moment actual dels nostres diaris, com la crisi els està castigant i com aquest càstig és molt més profund pel fet que la premsa i els periodistes arrosseguen tres crisis anteriors, encara per solucionar, provocades per la politització excessiva dels diaris, per la falta de reporterisme i per la pèssima convergència entre imprès i en línia.

  L'exposició abordarà també la situació del mercat mundial, el pagament i, especialment, el futur de la professió. Així, es debatrà el tipus de diaris i de periodisme que cal realitzar si es vol assegurar la supervivència d’aquesta professió.

  La sessió combinarà l'exposició del ponent amb el debat i les aportacions dels participants.

  Professors

  Albert Montagut Martínez

  Albert Montagut té una llarga trajectòria com a periodista en diferents mitjans de comunicació. Entre d'altres, ha estat director adjunt de El Mundo del siglo XXI i director fundador de El Mundo de Cataluña; director adjunt de El Periódico de Catalunya i director de l'ADN. Anteriorment va ser corresponsal a la Casa Blanca, a Washington, del diari El País.

  És autor de “NewPaper. Cómo la revolución digital transforma la prensa“ (Deusto, 2012) i de “Fe de errores. Una historia real de periodistas“ (Temas de Hoy, 2008).