• Noves narratives multimèdia - Nivell avançat

  Objectius del curs

  Com podem elaborar un reportatge multimèdia? Podem afegir gràfiques a un vídeo? Aquest curs aporta coneixements per innovar amb el periodisme digital. Ensenyarà els alumnes a incorporar un àudio en una peça digital, els introduirà en la confecció d’un vídeo interactiu i els permetrà conèixer com elaborar reportatges multimèdia amb eines senzilles i amb moltes possibilitats estètiques. La formació demostrarà que, sense molts recursos econòmics i un equip gran, també es poden realitzar reportatges multimèdia, amb informació de qualitat i una presentació atractiva i creativa.

  Programa

  • Noves narratives multimèdia, possibilitats infinites per al periodisme
  • Com integrar àudios a un text periodístic?
  • Com fer vídeos interactius? Possibilitats per a periodistes
  • Com elaborar un reportatge multimèdia? Eines i com treballar-ho pas a pas
  • Taller pràctic

  Metodologia

  El curs permet aprendre conceptes i eines per treballar de forma innovadora i crear narratives multimèdia per a productes periodístics. El programa es dividirà en una primera part d’exposició, introducció a eines i revisió d’exemples i una segona part de taller en què els alumnes podran posar en pràctica els coneixements adquirits.

  Requeriments

  Els participants han d’assistir amb un ordinador portàtil. És preferible que sigui un ordinador i no una tauleta, ja que algunes eines només funcionen plenament en ordinadors.

  Destinataris

  Periodistes de mitjans, freelance i professionals de la comunicació corporativa que vulguin treure el màxim suc a les possibilitats d’internet i que vulguin fer peces periodístiques avançades i innovadores.

  Professors

  Nereida Carrillo Pérez

  Periodista i doctora en Comunicació i Periodisme per la UAB. Impulsora de Learn to Check, projecte educatiu i divulgatiu d'educació mediàtica que col·labora amb l'edició d'aquest curs. És periodista freelance, col·labora amb el diari ARA. També és consultora web i de xarxes socials i imparteix docència relacionada amb la redacció periodística i el periodisme a internet. Els darrers anys ha treballat com a redactora multimèdia del portal de notícies 324.cat i com a professora, ha col·laborat amb diverses universitats catalanes com la UAB, la UOC i la URV. Forma part del grup de recerca Comunicació i Responsabilitat Social (Comress-InCom UAB).