• Periodisme només amb periodistes

  Programa

  En la darrera part del seu llibre recent aparegut El último que apague la luz. Sobre la extinción del periodismo (Taurus, 2013), Lluís Bassets planteja una qüestió fonamental: “Com vendre un producte informatiu a un ciutadà hiperconnectat que ho sap tot del que vol saber sense necessitat de pagar?”

  Partint d’aquesta pregunta, la Master Class girarà entorn de la imprescindible obligació de transformar-se per tal que l’ofici de periodista segueixi viu. El ponent analitzarà els canvis i els problemes fonamentals que afecten la professió avui dia –tant en la premsa escrita com en el conjunt de mitjans informatius– amb una mirada orientada a la recerca de respostes i de camins que permetin al periodista de mantenir-se a la primera línia.

  La sessió combinarà l’exposició del ponent amb el debat i les preguntes dels participants.

  Professors

  Lluís Bassets Sánchez

  Lluís Bassets (Barcelona, 1950) té una extensa trajectòria professional vinculada a la premsa. Va treballar a Tele/eXpres i al Diari de Barcelona i va ser fundador i director del setmanari El Món. Ha estat corresponsal a París i a Brussel·les del diari El País, del qual actualment és director adjunt i s’ocupa de les pàgines i articles d’opinió. Escriu una columna setmanal de temes de política internacional i manté el blog Del alfiler al elefante. Ha publicat llibres com La oca del señor Bush (2008), El año de la Revolución (2012). També és autor, juntament amb Javier Solana, de Reivindicación de la política. Veinte años de relaciones internacionales (2010) i, amb Felipe González i Miquel Roca Junyent, de¿Aún podemos entendernos?(2011), sobre les relacions entre Catalunya i Espanya.